Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 17. 11:48

Katonák és tanárok takaríthatják majd az iskolákat a szünetben

Jön a fertőtlenítés az iskolákban, csak az a nagy kérdés, ki fogja megcsinálni?

Hirdetés

Kásler Miklós levélben utasította a magyar iskolaigazgatókat, hogy a járványhelyzetre való tekintettel tartsanak fertőtlenítő nagytakarítást az általuk vezetett intézményekben. Ezt a feladatot az őszi szünet idejére kell időzítenie az intézményeknek, akkor is ha ez idő alatt is biztosítanak gyermekfelügyeletet.

A miniszter nem írja, kinek kell elvégeznie a fertőtlenítést, azonban a hazai közoktatás helyzetét jól jellemzi, hogy sok helyen nincs elég takarító személyzet az utasítás teljesítéséhez. Így elképzelhető, hogy a tanároknak is részt kell majd venniük a takarítási munkákban.

Azok az iskolák, amelyekben visszatérő jelleggel kellett járványügyi intézkedéseket alkalmazni, a honvédségtől kapnak majd segítséget a fertőtlenítéshez.

A levélben Kásler azt tanácsolja az osztályfőnököknek, hogy kérjék meg a szülőket, ne engedjék a gyerekeket zárt térben tartott rendezvényekre, töltsék a szünetet a családjukkal és minimalizálják a többi diákkal tartott időt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Emberi Erőforrások Minisztériuma fertőtlenítés honvédség iskola Kásler Miklós koronavírus közoktatás szünet takarítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés