Hirdetés
Túl a városon 2020. október 17. 11:11

Nagyon megéri most a Kajla-útlevél

Október 23. és november 1. között minden gyerek ingyen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain, ha nála van a diákigazolványa és a Kajla-útlevele

Hirdetés

A térítésmentes utazási lehetőség kifejezetten jól jöhet az őszi szünet alatt, szabadtéri programok és családi kirándulások szervezéséhez. A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-Start és a GYSEV vonalain ingyen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult.

A Volánbusz esetében a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a gyermekek számára is, a kísérőknek pedig a hatályos díjszabály szerint kell jegyet váltaniuk.

A Kajla program keretében minden általános iskolás, alsó tagozatos diákhoz eljutottak az új, kék színű Kajla-útlevelek. 2020-ban a korábbi Kajla úti okmányok is érvényesek, így idén még az 5. és 6. osztályos tanulók is használhatják régi útlevelüket.

A MÁV a már tavaly felmatricázott egy nagyteljesítményű Traxx mozdonyt, a Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvénnyel idén is sok helyen találkozhattak az utasok.

Fontos tudni a kirándulásra, országjárásra indulóknak, hogy a közösségi közlekedésben a maszk használata már nemcsak a vonatokon és a buszokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező! 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes MÁV-Start útlevél Volánbusz