Hirdetés
Hirdetés
Színes 2020. október 17. 08:56

Ez a trükk minden mobilon működik, és meg fogja változtatni az életét

Ön mit szokott csinálni, ha észreveszi, hogy elírt valami a telefonján?

Hirdetés

Az érintőképernyőn való gépelés néha rettentően macerás tud lenni, ha pedig az üzenet elküldése előtt észrevesszük, hogy elírtunk egy betűt valahol a szövegben, kínszenvedés azt kijavítani. Ilyen szempontból alapvetően két fajta ember létezik: a böködő és a törlő típus.

A böködő ember alapvetően optimista, megpróbál az ujjbegyével pontosan oda bökni, ahol az elgépelés van a szövegben. Ez azonban általában nem sikerül, és csak sokadik próbálkozásra találja el az ember a megfelelő betűhelyet, esetleg véletlenül teljes szavakat is sikerül kijelölni ilyenkor.

A törlő típus viszont realista, pontosan tudja, hogy az emberi ujj nem elég precíz műszer a pontos bökés kivitelezéséhez, ezért ezt meg sem próbálja. Helyette inkább nagyot nyom a törlés gombon, de igyekszik azt időben elengedni, hogy lehetőség szerint ne törölje ki feleslegesen a beírt szöveg nagy részét. Természetesen, rendszerint ez sem szokott sikerülni és írhatunk be újra mindent.

Van egy kevésbé ismert funkció, ami megtalálható szinte minden androidos okostelefonban és iPhone-ban, és megoldást nyújt a problémára. Amikor észreveszi, hogy elírt valamit, egyszerűen csak húzza végig az ujját a szóköz gombon és a kurzor vele együtt fog mozogni.

Így néz ez ki élesben:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: mobiltelefon trükk
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés