Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Brüsszel nem vacakol: éjszakai kijárási tilalmat, a vendéglátóhelyek zárását rendelték el a koronavírus-járvány miatt
Túl a városon 2020. október 16. 22:05 Forrás: MTI

Brüsszel nem vacakol: éjszakai kijárási tilalmat, a vendéglátóhelyek zárását rendelték el a koronavírus-járvány miatt

Belgiumban a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt hétfőtől egy hónapra bezárnak a vendéglátó egységek és éjszaki kijárási tilalom lép életbe.

Hirdetés

Alexander de Croo belga kormányfő péntek esti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a járványügyi helyzet súlyosbodása várható a következő napokban és hetekben, az újabb fertőzöttek és a halálesetek száma napról napra növekszik. A miniszterelnök minden lakost önfegyelemre, valamint a higiéniai és a társadalmi távolságtartási szabályok betartására szólított fel.

A bejelentett intézkedések keretében hétfőtől egy hónapra bezárnak az éttermek is, miután a bárok üzemelését egy hete már felfüggesztette a belga kormány. A hatóságok emellett éjféltől reggel 5-ig tartó kijárási tilalmat rendeltek el. A kültéri alkoholfogyasztás este 8 óráig lesz megengedett.

Belgiumban ezen a héten átlagban napi 6 ezer új fertőzöttet regisztráltak az egészségügyi hatóságok. A 11, 5 millió lakost számláló országban a járvány helyi megjelenése óta 192 ezer ember fertőződött meg, és 10 ezer 336 a halottak száma.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belgium Brüsszel járvány kijárási tilalom koronavírus pandémia világjárvány