Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 16. 12:33

Járványhelyzetre hivatkozva üríttetné ki a Színművészeti épületét Szarka ezredes

A gépesített lövész miután lelövette az internetet az Színház- és Filmművészeti Egyetemen, valamint lecseréltette a zárakat, és kipakoltatta a hallgatók kellékeit az Ódry-színpadról, újabb hadicsellel próbálkozik.

Hirdetés

Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha Szarka Gábor kancellár, gépesített lövész ezredes egy hadászati kézikönyvből húzná elő az egyetemfoglaló színművészetisek elleni lépéseit. De bizonyára nem erről van szó.

Szarka ezredes meg is magyarázza, miért kell kiüríteni az épületet ma este 6 óráig: „a koronavírus járvány hazai terjedésének üteme, illetve ezzel összefüggésben az SZFE létesítményeinek működési rendjét veszélyeztető ellenőrizhetetlen belső viszonyok indokolják”

– vette észre a 444.hu.

A kollégiumokból is ki kell költözni, csak október 27-én, az őszi szünet végeztével lehet visszatérni. Azt egyelőre nem tudni, kinek.

Szarka ezredes mindenkinek jó pihenést kíván a szünetre.

Íme, a kancellár levele változtatás nélkül, úgy, ahogy a 444.hu megszerezte:

„Tisztelt Munkavállalók!

Figyelemmel a koronavírus járvány hazai terjedésének ütemére, illetve ezzel összefüggésben az SZFE létesítményeinek működési rendjét veszélyeztető ellenőrizhetetlen belső viszonyokra – a Fenntartó egyetértésével – a tanév rendjét szabályozó 9/2020. (VI.25.) sz. rektori utasítás a 11/2020. (X.15.) sz. rektori utasítással módosításra került, mely a csatolt mellékletben olvasható.

A rektori utasítás végrehajtásával kapcsolatos további feladatokról az alábbiak szerint intézkedünk:

Az Egyetem létesítményeit mai nap munkaidő végéig, de legkésőbb 18 óráig valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. Az üzemeltetési vezető intézkedik a fokozatosan kiürülő irodák, kollégiumi szobák, tantermek, egyéb helyiségek, végül a kiürült épületek zárásáról.

Az Igazgatási és Szervezési Hivatal vezetője intézkedik a kollégium kiürítéséről az 1. pont szerinti időpontig, a kollégiumi hallgatók részére a szünet időszakában kollégiumi díj nem kerül felszámításra.

Az üzemeltetési vezető a mai nap végéig írásban tájékoztat a létesítmények alapműködéséhez és őrzéséhez szükséges napi minimális létszámszükségről a szünet teljes időszaka vonatkozásában, illetve megküldi a név szerinti beosztást is.

Az üzemeltetési vezető megküldi részemre jóváhagyásra a jövő héten végrehajtandó műszaki, karbantartási, takarítási és fertőtlenítési tervet.

A benntartózkodásra engedélyezett üzemeltetési munkatársak és a szakkarbantartásokat végző személyek kivételével a szünet alatt kizárólag írásos kancellári engedéllyel lehet az Egyetem létesítményeiben tartózkodni.

A munkavállalók számára a szünet időszaka összesen 5 munkanapot érint, a szünet utáni első munkanap pedig 2020. október 27-e kedd. Három munkanapot kötelező szabadságként kell elszámolni az eredeti rektori utasításnak megfelelően.

A további két napot a közvetlen munkahelyi felettesek döntése alapján vagy szabadságként vagy otthoni munkavégzésként lehet elszámolni. Utóbbi esetben a munkahelyi vezetők írásban rögzítsék a munkatársak részére kiadott feladatokat, melyet összefoglaló táblázatban küldjenek meg az Igazgatási és Szervezési Hivatal vezetője részére. A jelenléti íven jelezzék az otthoni munkavégzés szerinti napokat.

Az őszi szünet időszakában a jelenléti oktatás szünetel, az elmaradt foglalkozások pótlásáról a szünet utáni időszakban kell gondoskodni. Ugyanakkor az osztályvezető tanárok döntésük szerint távoktatási formában szervezhetnek képzéseket, ezek megtartását azonban megfelelően igazolniuk kell.

A szünet ideje alatt átfogó műszaki karbantartó munkákra is sor kerülhet, ez érintheti gépészeti eszközök, más műszaki egységek átmeneti vagy tartós leállását is.

Tekintettel arra, hogy a szünet alatt vegyszeres fertőtlenítő takarításra is sor kerülhet, ezért megkérem valamennyi egyetemi polgárt, hogy egyfelől értéktárgyaikat vigyék haza, másfelől személyes tárgyaikat zárják el szekrényeikbe, fiókjaikba. Élelmiszert ne hagyjanak az helyiségekben, ahol hűtőszekrény van, azt ürítsék ki és áramtalanítsák.

A szünet alatt is tájékoztatjuk az Egyetem polgárait az esetleges fontos fejleményekről, ezért kérem folyamatosan kísérjék figyelemmel a hivatali emailforgalmukat.

A karbantartások nem érintik az Vas utcai épület homlokzatán lévő installációk eltávolítását.

Megkérem a munkavállalókat, hogy a szünet utáni első nap kizárólag akkor térjenek vissza a munkába, ha teljesen egészségesek.

Mindenkinek jó pihenést kívánok. Bízom benne, hogy a szünet után megkezdődhet végre a közös munka és a párbeszéd Egyetemünk jövőjéről.

Szarka Gábor eddigi legnagyobb alakítása kétségtelenül ez volt a hatalom embere szerepében:

Ismerje meg Szarka Gábor kancellár–lövész eddigi színművészetis pályafutását!

Ezredest hoz kancellárnak a színművészetire Vidnyánszky Attila

SZFE-sztrájk: a gépesített lövész kancellár, Szarka Gábor, illetékesnek sem érzi magát abban, hogy érdemben válaszoljon a színművészetiseknek

Garai Szakács László: Így félt a hatalom Budapesten a Vas utcában a színművészetis hallgatóktól

Bekeményített a hatalom SZFE ügyben

Tüntetést szerveznek a vegzáló hatalom ellen a színművészetis hallgatók október 23-ára

(Fotó: Független Szabad Egyetem)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szarka Gábor Színház- és Filmművészeti Egyetem gépesített lövész kancellár SZFE
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés