Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Ez egy ilyen, koronavírusos idény a Picknek: Porto–MOL-Pick Szeged 25–19 (15–10)
Ziccer 2020. október 15. 22:15

Ez egy ilyen, koronavírusos idény a Picknek: Porto–MOL-Pick Szeged 25–19 (15–10)

Rövid paddal kellett Portóba menni, meglátszott a csapaton. Cañellas csak az első félidőt bírta, a Porto második számú kapusa, Mitrevski viszont mindkettőt. Mindent védett.

Hirdetés

Porto–MOL-Pick Szeged 25–19 (15–10)
EHF Bajnokok Ligája, A csoport. Porto, Dragão Arena, vezette: Arthur Brunner, Morad Salah (svájciak).
Porto: Mitrevski, Quintana – Iturizza 3, Späth, Martins Soares 5, Mbengue 1, Salina Amador 2, Slišković, Fernandes, Branquinho 2, Silva da Borges 1, Areira Rodrigues 4(4), Gomes 4, Alves 2, Costa 1, Magalhães. Vezetőedző: Magnus Andersson.
MOL-Pick Szeged: Alilović, Mikler – Källman, Cañellas 7(1), Zsitnyikov 1, Tóth 1, Fekete, Straňovský 2, Rosta 3, Šoštarić 4(2), Bajus, Rea, Kecskés 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/4, illetve 4/3.
Kiállítás: 4 perc, illetve 2 perc.

1. félidő

A hazaiak kezdtek, Alilović szép védéssel mutatkozott be, Mitrevski is a túloldalt. Az első szegedi gól Cañellasé volt, ezzel egyenlített, és lett 1–1. Zavaróval próbálkoztunk, Källman volt elöl, kezdetben nem zavarta a hazaiakat a szegedi csapatkapitány. Az első öt perc a kapusokról szólt, Mirko elemében volt, de sajnos Mitrevski is, hat perc után nem véletlen, hogy csak 2–2 volt. Látszott a fehérben pompázó kékeken, hogy több, mint egy hónapja nem játszottak tétmeccset – és az is, hogy ha nem lenne koronavírus-járvány, soha nem játszottak volna ilyen összeállításban. A rozsdásság, az összeszokatlanság abban is tetten érhető volt, hogy az első emberhátrányában a Szeged 2–0-ra elvesztette. Ekkor 5–2 volt a Portónak, a hatodik gólt után kért időt JCP. Az időkérés után újabb gólt kapott Alilović, lerohanta a csapatot Alves, rögtön válaszolt Cañellas, így lett 7–3. Majd megint ő jött, a büntetővonalról, 7–4; a hetest Šoštarić harcolta ki Källman labdaszerzése után. A félidő közepére négy gólra hízott a portugál előny, amit rendre Cañellas olvasztott háromra, ekkor annak is örülhettünk, hogy Kecskés Dániel megdobta első gólját a Bajnokok Ligájában, azzal lett 12–8. A lehetőségeihez képest jól játszott a Szeged, amely azért is volt hátrányban, mert a csapat rommá lőtte a portói kapufákat: Zsitnyikov és Šoštarić is „jeleskedett” ebben. A félidő végére öt lett közte, köszönhetően Areira Rodrigues időn túli hetesének is, 15–10-zel mentek szünetre a csapatok.

Cañellas zseni volt az első félidőben, hét gólt dobott, de nagy kérdés volt, 34 évesen lehet-e még egy ilyen félidőt csinálni.

2. félidő

A második félidőre a Porto átöltözött: a kék-fehér csíkos mezt sötétkékre cserélték, és narancssárga nadrágot vettek, a bírók kedvéért. Šoštarić lőtte a félidő első gólját, meg tudnak indulni a kékek? 15–11.

Mikler mindenesetre védéssel kezdett, Gomes lövését hatástalanította. Ezután két üres kapus gólt is kapott a félidő elején a Szeged, és lett 17–11. Próbáltuk a hét a hat elleni játékot, de Mitrevski kapussal nem tudott mit kezdeni a csapat, három lövést – Rostáét, Zsitnyikovét és Straňovskýét is védte. A 40. percben egy kicsit megfagyott az eredmény 18–13-nál, négy rontott lövést láthattunk, igazságos elosztásban, majd jött a félidő első szegedi hetese: Šoštarić bedobta Quintanának, 18–14.

19–14-nél gondolta úgy a Szeged, hogy ha már elmegy a meccs, akkor „induljon a bugi”: Cañellas feladta kínaira Šoštarićnak, aki visszatette neki kínaira, a szegedi 14-es ezután fejbe dobta Mitrevskit...

Ez tényleg menő volt, de csak a pacsira volt elég a macedón kapussal. A meccs ezután úgy folyt tovább, ahogy eddig, jött egy Pastor-időkérés, ami elsősorban Cañellas miatt kellett, hogy fújjon egyet, ekkor JCP már tudta, rég vége a meccsnek. Az 55. percben dobta Tóth József a tizennyolcadik szegedi gólt – egy teljes keret egy félidőben tud ennyit dobni, ez is jelzi, ez a járvány alapjaiban változtatta meg, szedte szét a szegedi szezont. Ezt a gólt megint négy rontott lövés követte, majd jött egy hetes, ezúttal portói, Areira Rodrigues a negyediket sem hibázta el. A következő szívet megdobogtató szegedi esemény Rea Barnabás gólpassza volt, Rostának adta, ez volt a meccs utolsó gólja.

25–19 lett a vége. Ez van.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Porto
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés