Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. október 15. 14:00 Forrás: mti

Nagy Péter arra készül, ott lesz Tokióban a harmadik olimpiáján

Az ólomsúlyú súlyemelő, Nagy Péter a harmadik olimpiájára készül, és nagyon bízik abban, hogy sikerül kijutnia a japán fővárosba, a jövő nyárra halasztott ötkarikás játékokra.

Hirdetés

Reményeiről, felkészüléséről a csongrádi városból élőben nyilatkozott az M4 Sport csütörtök délelőtti Sporthíradójában az Eb-bronzérmes, aki egy három hónapos gyermek boldog édesapjaként is mesélt arról, hogy mostanra visszazökkent a hétköznapokba, már rendszeresen tud edzeni.

„Kislányomtól már tudok nyugodtan aludni, és folyamatosan készülök, mert szeretnék kijutni Tokióba - mondta. - Időarányosan jól állok, a magyar bajnokság november végén lesz, addigra szeretnék jó formába kerülni.”

Az ob-n 380-400 kiló közötti eredményre számít, a jövő év tavaszára eltolt Európa-bajnokságon pedig 415-420 kilogrammot vár magától.

„Ha ennyit sikerül hoznom, akkor nyolcvan-kilencven százalékra mondható, hogy megvan az olimpiai kvóta” - fogalmazott.

„Nagyon nehéz lesz, de kijutni olimpiára sosem egyszerű, ez is a szép benne - folytatta a gondolatsort a jogi egyetemet végzett súlyemelő. - Nekem is fel van adva a lecke, de tudom, mi kell ahhoz, hogy a célomat elérjem, és ezért mindent meg is teszek.”

Nagy Péter kitért arra, hogy a koronavírus-járvány következtében elmaradt versenyek időszakában sem tétlenkedett teljesen: versenyzőtársaival együtt sikerült rendbe hozniuk, felújítaniuk szegedi edzőtermüket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nagy Péter olimpia súlyemelés Tokió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés