Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. október 15. 09:00

Szegedi képzőművészek munkáit is beválogatták a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Befejeződött a november végén nyíló 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat kiállítási anyagának válogatása. A rangos képzőművészeti eseményen az Alföldi Galéria tíz termében és a folyosókon láthatók majd a zsűri által kiválasztott több mint kétszáz mű, közöttük szegedi alkotók munkái is.

Hirdetés

A 736 beérkezett műből 214 műalkotást választott be a kortárs képzőművészeti seregszemle zsűrije az idei kiállításra.

A november 22-től február 28-ig megtekinthető tárlaton – a kiállítás hagyományaihoz híven – ismét a táblaképek dominálnak: 126 festmény, valamint 40 grafika, 40 plasztika, 6 egyéb kategóriájú és 2 multimédiás alkotás tekinthető majd meg.

A beérkezett több mint hétszáz alkotásból több szegedi képzőművész – többek között Aranyi Sándor, Pataki Ferenc, Popovics Lőrinc, Sinkó János és Sejben Lajos – alkotásai is a galéria falára kerülnek.

A zsűri a 736 beérkezett műből 214 alkotást választott be a kiállításra

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente sorra kerülő Velencei Biennálé tekint vissza komolyabb múltra.

Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: képzőművészet kiállítás zsűri Alföldi Galéria Vásárhelyi Őszi Tárlat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés