Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. október 14. 22:48

Elakadt az orosz tank: Oroszország–Magyarország 0–0 (0–0)

Sokkal agresszívabb és gyorsabb orosz válogatottra számított mindenki, főként ők maguk, Csercseszov edzővel az élen. Mi örültünk a lehetőségnek, és összefociztunk egy gól nélküli döntetlent Moszkvában. Két nagy helyzetük volt a hazaiaknak, az egyiket Dibusz, a másikat a kapufa védte.

Hirdetés

Oroszország–Magyarország 0–0 (0–0)
UEFA Nemzetek Ligája, B-liga, 3. csoport, 4. forduló, Moszkva, VTB Aréna, 4000 néző, vezette: Oliver (angol).
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – An. Mirancsuk (Z. Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov.
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., a szünetben), Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gól:

Jól kezdett a magyar válogatott az oroszok ellen, stabilan fogtuk a pozíciókat, egy-két veszélyes indítás és kevésbé veszélyes pontrúgásunk is volt az elején.

Az első nagyobbacska magyar helyzet már az 1. percben megvolt, Nikolics előtt adódott, de méteres lesről indult Kalmár löbbölt passza után. A kapura tett labdáját Sunyin egyébként is védte egy gyönyörű vetődéssel.

A jó kezdés egyébként leginkább abban nyilvánult meg, hogy nem kaptuk sorban a gólokat, mint az első találkozón, aminek 2–3 lett a vége. Ezúttal igyekeztünk letámadni az oroszokat, oda-oda is pakoltunk nekik, ne tudjanak olyan könnyen felfejlődni.

Az hazaiak a magyar csapat három középső védője közül a két szélsőt próbálták foglalkoztatni, így igyekeztek elvonni a támogatásukat a klasszikus középhátvédet játszó Willi Orbantól. Le is támadták a magyar válogatottat, de Dibusz üzembiztosan lődözte fel a hátratett labdákat Szalai Ádám irányába, aki próbálta letenni Nikolicsnak, ez nem nagyon sikerült. Olykor passzokkal is megpróbáltunk kijönni a muszkák szorításából, több-kevesebb sikerrel, de egyáltalán nem szorítottak be bennünket annyira, mint azt vártuk.

Az első nagy helyzetre a 10. percig kellett várni, Ozdojev kapott jó labdát, de az ötösünk sarkáról nem lőtt, hanem megpróbálta középre tenni, a védelmünk azonban felszabadított.

A 15. percben Szalai Attila hámozta át magát egy oroszon, majd nagy erővel lőtt, de sajnos a lelátóra. A bátorság, az elszántság és az erő tapsot ért, a lövés egy kirúgást.

Szmolnyikov beadásától kellett kicsit félni a 19. percben, de Orban ezt is kivágta. Csercsaszov mester ekkor már ideges volt a kispad előtt, a játékosai láthatóan nem azon a fordulatszámon pörögtek, amin ő elvárta volna. Hasonló volt ilyen szempontból a játék képe a szerbek elleni meccshez, a magyar válogatott ügyesen lassította a saját tempójára az oroszokat.

A 25. percben Botka sárgáért buktatta Dzjubát, az oroszok tankszerű csatárát. Csercsaszov láthatóan nagyobb agressziót kérve üvöltözött a kispad előtt.

A 26. percben Willi Orban lőtt a lelátóra egy lecsorgó labdát 24 méterről. Lőni kellett, nehogy labdavesztés utáni kontrát kapjunk.

Feljebb toltuk a védekezésünket, beszűkítve a játékteret, mintegy 50 méteres sávban zajlott a játék a pálya közepén ekkortájt. A középpályán kicsit idegesek voltunk, ezért sorban jöttek a hibás passzok és a biztonsági megoldások. Cselt, váratlan megoldást nem mert vállalni egyik magyar sem.

A 30. percben Holender emelt be egy labdát, Gazdag az ötösön nagyon szeretett volna elesni, meg is tette, de lesen volt. Jobb is, mert az alakítása inkább vicces volt, mint komoly.

A 31. percben Szmolnyikov megint el tudott futni a jobb szélen egy lecsúsztatott Dzjuba fejessel, de nem talált társat a beadása. A túloldalról is visszatették a labdát, de Dzjuba elől Orban tisztázott. Kicsit megzavarodtunk ekkor, beszorítottak bennünket az oroszok.

A 32. percben Szmolnyikov lefutotta Holendert, megint beadta volna, de már kint volt a labda szerencsére.

Dibusz egy hazaadást nem tudott kirúgni, Dzjuba blokkolta le veszélyesen. Nagyobb baj is lehetett volna belőle.

A 35. perc óta már Szalai Attila figyel jobban Szmolnyikovra, mert a szélsőt játszó Holender láthatóan nem nagyon ér vissza időben. Ezt akarták elérni az oroszok, mert így középen Orban kevesebb támogatást kapott.

Lényegében helyzet nélkül hozta le az első félidőt a két válogatott, aminek mi örülhettünk jobban. A meccs ezzel együtt érdekes volt idáig, hiszen jól láthatók voltak mindkét csapat taktikai húzásai. Szmolnyikov a kívánatosnál jóval többször tudott elfutni, ezek ellen hamarabb ki kellett volna találnia valamit Rossi mesternek, szerencsére az orosz egyik beadása és betörése sem hozott gólt.

Rossi látta a bajt, ezért a szünetben Holender helyett beküldte Fiola Attilát. Gazdag sem találta a helyét a pályán, végül a kispadon lelte meg, őt Nagy Ádám váltotta.

Az 52. percben beszorították a mieinket, de a lövések lejöttek a magyar blokkról.

A második félidő, sőt a meccs első igazán nagy helyzetére az 54. percig kellett várni: Dzjuba 13 méterről leadott jobblábas löketét Dibusz látványosan védte.

Az 55. percben Ionov lőtt mellé egy jól lefejelt labdát.

Kapufa! Dibusz ütött ki egy beadást, de Ionov elé, aki csinált egy cselt 14 méterre a kaputól, ezzel tisztára játszotta magát, majd a kapufára bombázott az 57. percben.

Védekezni kellett, Nikolics helyett Varga Kevin jött a 62. percben.

67. perc: Varga Kevin adta be a labdát a bal oldalról, de Nego lövését, amit az ötös sarkáról kapásból adott le, a veterán Zsirkov blokkolta. Ez volt az eddigi legnagyobb magyar helyzet.

Fiola szállt bele Szmolnyikovba taktikailag sárgáért a 71. percben. Narancssárgának is jó volt ez, de megúsztuk a piros lapot.

Dzjuba előtt siklott el a megítélt szabadrúgás a hosszúnál, szerencsére a jobboldali kapufa mellett is elment a labda.

Orban pakolt oda az egyik orosznak, szabadrúgás jött 30 méterről. Ozdojev is a lelátót választotta.

A 79. percben Botka lökte fel Mosztovojt az orosz bal szélen, a szabadrúgás nem volt túl veszélyes.

Szalai Ádám helyett a belgrádi hős, Könyves Norbert lépett pályára.

Varga Kevin rövid idő alatt a sokadik alkalommal tette középre jól a labdát, ezúttal laposan, Könyves 12 méterről azonban Kudrjasovba rúgta fordulásból. Igazából nem volt nagy helyzet.

Ezután Szalai Attila még kisárgázta magát a következő Nemzetek Ligája meccsről, tehát nem az Izlandiak ellen marad ki. Különösebb helyzet nélkül csordogált le a maradék néhány perc, maradt a 0–0.

Ezúttal a magyar csapat is kemény volt, mint két keresztbe tett kalapács, az oroszok játéka nem igazán volt hatékony. Bírtuk erővel is, ami kifejezetten szokatlan látvány volt a magyar szemnek. Megérdemeltük az 1 pontot, mert az oroszok kapufáját és egy nagy Dzjuba-lövést leszámítva, amit Dibusz bravúrral védett, nem voltak jók a hazaiak. Kezdhetünk számolgatni, mert két hazai meccs vár ránk két olyan csapat ellen, amiket idegenben megvertünk.

A Nemzetek Ligája B-liga 3. csoport másik mérkőzésén: Törökország–Szerbia 2–2 (0–2).

A 4. fordulót követően a csoport állása:

  1. Oroszország 8 ponttal,
  2. Magyarország 7 ponttal,
  3. Törökország 3 ponttal,
  4. Szerbia 2 ponttal.

Hátralévő mérkőzések:

  • November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
  • November 18., 20.45: Magyarország–Törökország

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eredmény férfi labdarúgás Nemzetek Ligája Oroszország válogatott
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés