Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 14. 17:41

Tüntetést szerveznek a vegzáló hatalom ellen a színművészetis hallgatók október 23-ára

A hatalom számára nem sok jó szokott kisülni abból, ha színészek és színészhallgatók október 23-án megjelennek egy tüntetésen.

Hirdetés

Sajtótájékoztatón számolt be a SZFE-s hallgatók egyetemfoglaló csoportja, mi a véleményük arról, hogy Szarka Gábor gépesített lövész ezredes és színművészetis kancellár betiltaná a tanköztársaságot, az egyetemi polgárságot pedig lojalitási nyilatkozat megtételére kötelezné.

Az egyetemfoglaló hallgatók úgy fogalmaztak, a tanköztársaság, amit alapítottak, nem betiltható, mert egy eszméről van szó, és náluk minden egyetemi polgár egyenlő, nincs választott képviselet és vezető.

„Senki sem kényszerítheti lojalitási nyilatkozat tételére sem a hallgatókat, sem a munkavállalókat” – tették hozzá a diákok.

Bejelentették: az egyetem szerintük illegitim vezetése

  • megszüntette az internetelérést este 6 és reggel 7 óra között, pedig a tanórákhoz használják a netet, a bentlakó kollégisták ráadásul ezért fizetnek is.
  • zsarolással kényszerítik az üzemeltetéshez tartozó dolgozókat, hogy ne engedjék be a diákokat az osztálytermekbe, ahol a hallgatók a tanuláshoz szükséges kellékeiket tartják
  • megtiltották a kép- és hangrögzítést, hogy ne forgathassanak dokumentumfilmet az ügyükről.

Mindezért és azért, mert „a hatalom sem párbeszédre, sem belátásra nem képes”, október 23-án közös megemlékezést tartanak 1956 emlékére. A Műegyetem rakpartjától sétálnak majd az Urániáig.

Ezzel a menettel kívánják megmutatni, hogy „mi mindent lehet elérni, ha együtt cselekszünk” – mondták.

Szarka Gábor a sztrájkolókról kért dokumentumokat a SZFE-sektől. A sztrájkbizottság ügyvivőjének válasza 6 perc 40 másodperctől megnézhető

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: demonstráció Szarka Gábor Színház- és Filmművészeti Egyetem tüntetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés