Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. október 14. 14:33

Öt évre börtönbe megy a beteg édesanyját többször megverő szentesi férfi

A „férfi” heteken át bántalmazta beteg, magatehetetlen édesanyját még 2017-ben. Az ítélet most lett jogerős.

Hirdetés

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a 66 éves vádlottat.

A férfi édesanyját tüdőgyulladás miatt ápolták kórházban, ahonnan 2017. július 14-én legyengült állapotban adták haza. A vádlott az önmagát ellátni képtelen asszonyhoz költözött, akinek az állapota egyre romlott, ágyhoz kötötté és önálló mozgásra alkalmatlanná vált. A vádlott részt vett édesanyja ellátásában, de heti két alkalommal szociális gondozó is járt hozzá.

A rendszeresen alkoholt fogyasztó fiú és édesanyja kapcsolata egyre feszültebbé vált, majd szeptembertől egészen október 20-áig a férfi többször szidalmazta az ágyban fekvő, magatehetetlen asszonyt, és bántalmazta is. A sértettet legalább háromszor úgy megütötte, hogy koponyaűri vérzést okozott neki, emellett nyakát, mellkasát, hátát is ütlegelte.

A bántalmazások nyomait látva a gondozónő értesítette az asszony háziorvosát, majd a sértettet – életveszélyes sérülésekkel – kórházba vitték. Az asszonyt csak 2018 februárjában engedték ki a kórházból, egy idősotthonba került, ahol december 1-jén elhunyt.

A szakértői vélemény szerint a bántalmazás és az asszony halála között nem volt közvetlen ok-okozati összefüggés.

A vádlott az elsőfokú eljárás végén beismerő vallomást tett, azt mondta, megbánta tettét, de azt tagadta, hogy ököllel ütlegelte volna anyját.

Döntésével a táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék négyéves börtönbüntetését. Benedek Tibor tanácsvezető bíró kifejtette, az ítélőtábla a kiszolgáltatott, védtelen sértett bántalmazása miatt indokoltnak látta a férfira a középmértéknek megfelelő büntetés kiszabását. ami 5 évet jelent.

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: Komka Péter/MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: életveszélyes sérülés Szegedi Törvényszék Szentes bántalmazás életveszélyt okozó testi sértés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés