Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 14. 12:54

Tizenegy, évek óta üresen álló bérlakást kínál eladásra az IKV

Az értékesítésre váró ingatlanok jelen állapotukban nem adhatók bérbe, mert nem lakhatók, alapos felújításra szorulnak. Az évek óta üresen álló lakásokat az önkormányzat nem tudná gazdaságosan felújítani, ezért inkább értékesítik.

Hirdetés

A város pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda délelőtti ülésén az IKV javaslatára azért döntött így, mert ezek a lakások jelenlegi állapotukban a város ide vonatkozó rendeletének nem felelnek meg, így nem adhatók bérbe, felújításuk pedig olyan költséges lenne, hogy az az önkormányzat számára nem lenne gazdaságos.

Az eladásra kínált lakások többsége a belvárosban – például a Mars téren és a Nemes takács utcában – található.

A legnagyobb egy 48 négyzetméteres, első emeleti komfort nélküli lakás, amelyet 13 millió 700 ezer forintra értékeltek fel, a felújítás becsült költsége pedig megközelíti a 6 millió forintot.

A legkisebb pedig egy Mars téri első emeleti lakás, amelyik mindössze 19 négyzetméter.

A komfort nélküli lakásban szinte minden felújításra szorul, a becslés szerint legkevesebb másfél millió forintot kell majd ráköltenie az új tulajdonosnak, ha gazdára talál az 5 millió 900 ezer forintért hirdetett ingatlan.

A bizottság az ingatlankezelő előterjesztését jóváhagyta, a részletekért az IKV Zrt. honlapját érdemes figyelemmel kísérnie a vásárolni szándékozóknak, akik majd nyílt versenytárgyaláson, licitálással juthatnak a felújítandó lakásokhoz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás eladás IKV lakás Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés