Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Nem látogathatják majd egymást a külön háztartásban élők Nagy-Britanniában, kijárási korlátozás is jöhet a franciáknál
Túl a városon 2020. október 14. 08:27

Nem látogathatják majd egymást a külön háztartásban élők Nagy-Britanniában, kijárási korlátozás is jöhet a franciáknál

A magyar kormány még nem tervez szigorúbb járványügyi intézkedéseket, több nyugati országban viszont egyre komolyabb erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ne szabaduljon el a járvány.

Hirdetés

Az Egyesült Királyságban háromfokozatú korlátozásokat vezetnek be a pandémia megfékezése érdekében - a kormány célja, hogy a szabályok rövid távú szigorításával kontroll alatt tartsák a vírus terjedését.

  • A közepes riasztási szinten kültéren és beltéren is maximum hat ember találkozhat egymással, és a bároknak, kocsmáknak, éttermeknek be kell zárniuk este tízkor.
  • A magas riasztási szinten különböző háztartásban élő emberek nem keveredhetnek egymással beltéren.
  • Nagyon magas riasztási szinten pedig a különböző háztartásban élők nem keveredhetnek se kültéren, se beltéren beleértve a vendéglátóhelyeket is.

Hétfőn 17 234 új fertőzöttet azonosítottak a szigetországban és 143 beteg vesztette életét koronavírus okozta megbetegedésben.

Franciaországban egyelőre még nem hozták nyilvánosságra a legfrissebb járványügyi intézkedéseket, de sajtóhírek szerint Emmanuel Macron "sokkoló bejelentésre készül". Kijárási korlátozás, ágazatonkénti célzott szigorítások, a tömegközlekedés korlátozása mellett minden lehetőség az asztalon van - jelezte az Elysée-palota kedden.

Franciaországban az elmúlt 24 órában 12 993 új fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak száma hétfő óta 117-tel 32 942-re emelkedett.

Nyitókép: Victoria Jones / AP

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Egyesült Királyság Emmanuel Macron Franciaország koronavírus védekezés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés