Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Útszűkület a nagykörúton a Csongrádi sugárútnál: a trolik is másképp járnak két hétig a forgalom-korlátozás miatt
Szegeden 2020. október 13. 19:23

Útszűkület a nagykörúton a Csongrádi sugárútnál: a trolik is másképp járnak két hétig a forgalom-korlátozás miatt

A vízmű dolgozik a kereszteződésben a hónap végéig. A munka miatt a trolik menetrendje is változik.

Hirdetés

Ivóvíz-hálózatjavítási munkálatokat végez a Szegedi Vízmű a Csongrádi sugárút–Berlini körút kereszteződésében, október 14-étől szerdától két hétig, október 29-éig. A javítási munkák miatt a Nagykörúton, mindkét irányból sávszűkítésre kell számítani – ez a Berlini körúton az egyik kanyarodó sávot, a Brüsszeli körúton az egyenes irányú forgalmi sávok egyikét érinti.

  • A Csongrádi sugárútról a Mars tér irányába vezető jobbra kanyarodó sáv lezárják. Jobbra kanyarodni a külső egyenes forgalmi sávból lehetséges. Annak érdekében, hogy a tömegközlekedési járművek jobbra kanyarodása akadálytalan legyen, a Csongrádi sugárúton a belső balra kanyarodó sáv szélességét leszűkítik.
  • A Csongrádi sugárúton a centrum irányába a kerékpárosok sávját és a zebrát is lezárják. A kerékpárosok és gyalogosok átkelése továbbra is biztosított a Brüsszeli körút gyalogos átkelőjén.
  • A Szent István tér felől érkezők a szélső sávból nem mehetnek tovább egyenesen, csak jobbra kanyarodhatnak, illetve a kerékpáros átvezetés is le lesz zárva a munkálatok ideje alatt, a kerékpárosok a gyalogos átkelőt használhatják a kihelyezett jelzőtáblák szerint.

A munka során időszakos vízhiányra is számítani kell, erről a vízmű az érintett fogyasztókat előzetesen értesíteni fogja.

A hibajavításnak ebben a második ütemében – a szeptember elején végzett előkészítő munkálatok folytatásaként – a Nagykörút alatt átvezető ivóvízvezeték „bélelését” csinálja meg a szolgáltató. A tervek szerint, várhatóan október 29-én megszűnik a forgalomkorlátozás, és visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend.

A munka alaposan „belenyúl” az SZKT troliközlekedésébe is:

5-ös, a 9-es és a 19-es vonali trolibuszjáratokon garantáltan közlekedő alacsonypadlós járatok végállomási indulási ideje munkanapokon módosul.

Az SZKT ideiglenes trolimenetrendje nagyítható, nézze meg nagyobb méretben is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrádi sugárút nagykörút Szegedi Közlekedési Kft. Szegedi Vízmű SZKT
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés