Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 13. 15:06

Szegedi Karácsonyi Hetek: Szeged szeretné megrendezni

Budapesten nem tartják meg a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt a koronavírus-járvány miatt. Mi lesz a szegedivel? A Városképnél érdeklődtünk.

Hirdetés

– A Szegedi Városkép és Piac Kft. az aktuális járványügyi szabályok betartásával tervezi a Szegedi Karácsonyi Hetek megrendezését – mondta Rácz Attila a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatója.

A tervezés nyilván sokmindentől függ, elsősorban értelemszerűen a koronavírus-járvány alakulásától. Mielőtt bárki felelőtlenségről, vagy ehhez hasonlókról kezdene nemhogy kommentelni, de akár még sajtótájékoztató is tartani adott esetben,

  • a szervezők biztos, hogy mindent megtesznek azért, hogy a járványügyi előírásoknak megfeleljenek,
  • ha nem lehet megrendezni egy ilyen programsorozatot, mert a járványhelyzet nem engedi, akkor Szegeden sem fogják megtartani,
  • a Vörösmarty tér sokkal kisebb és sokkal zsúfoltabb, mint amilyen a Széchenyi tér, amely eddig a karácsonyi vásár fő helyszíne volt.

Nemcsak Szeged szeretne karácsonyi vásárt tartani: Debrecenben, Győrben és Pécsen is tervezik az eseményt. A szervezők mindenhol bizakodnak, hisznek benne, hogy végül tényleg meg lehet tartani.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány karácsony koronavírus pandémia Szegedi Karácsonyi Hetek világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés