Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. október 13. 15:55

Itthon is bemutatkozik a Szedeák

Szerdán 18 órától a Sopron ellen vívja első hazai bajnokiját az új szezonban a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata.

Hirdetés

Az eredeti program szerint a szegedi együttes egy héttel ezelőtt mutatkozott volna be saját közönségének, ám az akkori ellenfél oroszlányiak a meccs reggelén a vírus miatt kénytelenek voltak lemondani az összecsapást.

A Szedeák azóta Jászberényben átesett a tűzkeresztségen: remek játékkal 89–67-re legyőzte a jászsági alakulatot, és a sikeresen hangolt a Sopron elleni rangadóra – nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

– A magyar bajnokságban nem túl gyakori, hogy egy csapat idegenben húsz pont fölötti különbséggel nyerjen, de a meccs képe alapján az eredmény abszolút reális – jelentette ki Kardos Péter, a Szedeák elnöke, majd így folytatta: – Öröm volt látni azt a magabiztos és időnként látványos játékot, amit a fiúk bemutattak, úgy tűnik az elmúlt három-négy év legütőképesebb keretét sikerült erre a szezonra összeállítanunk. További jó érzéssel tölthet el bennünket, hogy a légiósaink mellett a magyar játékosaink is nagyon sokat tettek hozzá a győzelemhez, hiszen a Szedeák történetében mindig kiemelt szerepe volt a hazai kosarasoknak.

Nem kétséges, a jászberényi bajnokin a Kerpel-Fronius testvérek és Keller Iván is remek játékot nyújtott, ám a hétvége legkiemelkedőbb teljesítménye az amerikai James Dickey nevéhez fűződik. A Szedeák 23 éves centere 18 ponttal, 17 lepattanóval és 5 blokkolt dobással vette ki a részét a győzelemből, a 208 centi magas játékos atletikus képességeit és hatalmas zsákolásait szerdán a szegedi publikum is megcsodálhatja.

– Szurkolóink mindig plusz energiát adnak a csapatnak, természetesen a Sopron ellen is számítunk rájuk – mondta Kardos Péter. – A vírushelyzetre való tekintettel a nézők a Székely sorhoz közelebb eső, oldalsó bejáraton léphetnek be az újszegedi sportcsarnokba. Kérjük, hogy mindenki időben érkezzen, mert a bejáratnál kollégáink testhőmérsékletet mérnek és 37,5 fok feletti testhővel nem lehet bejönni a csarnokba. A belépést követően a maszk viselése mindenki számára kötelező lesz. Boldogan tapasztalom, hogy nagy az érdeklődés a meccs iránt a városban, és sokan lesznek kíváncsiak az „új” Szedeákra, amely ebben az idényben, ha a vírus nem húzza keresztül a számításainkat, sok örömet szerezhet a szegedi drukkereknek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jászberény kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoport Sopron
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés