Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. október 13. 10:22

Legyűrte a koronavírust, Bodó Richárd edzésbe állt

A MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója hétfőn folytatja az edzést a csapattal.

Hirdetés

Bodó társaival szeptember 14-én került karanténba, miután több játékos megbetegedett. Azóta egy kivételével minden mérkőzésük elmaradt a bajnokságban és a Bajnokok Ligája csoportkörében is, szeptember 23-án azonban ki kellett állniuk a BL-ben, és 26–23-ra kikaptak a lengyel Vive Kielce otthonában.

„Megkaptuk a zöld lámpát, túl vagyunk az első két edzésen. Óvatosan kezdtük, mert látszik rajtunk, hogy négy hetet kihagytunk, és egyáltalán nem mozoghattunk”

– nyilatkozta Bodó az M4-nek.

Azt is elmondta, nagyon jólesett neki, hogy visszatérhetett a sportcsarnokba, találkozhatott a csapattársaival, a szakmai stáb tagjaival, és ismét mindent ugyanúgy csinálhatott, ahogyan szokta.

A 63-szoros válogatott balátlövő elmondta, enyhe tünetekkel, két-három napig tartó lázzal és torokfájással megúszta a megbetegedést, utána már minden rendben volt. A házi karanténban töltött hetek alatt próbált figyelni a súlyára, de ezzel sem volt könnyű dolga.

Bodó a visszatéréshez szükséges kivizsgálások egy részén már átesett, de azt nem ő, vagy az edzői stáb, hanem az orvosok mondják meg, mikor játszhat újra mérkőzést. Egyelőre délelőttönként futásból, labdás gyakorlatokból, szökdelésből álló edzést végez, délutánonként pedig a konditeremben edz.

„Most már azon vagyok, hogy minél hamarabb visszatérjek, és meccseket játszhassak”.

A MOL-Pick Szegednek csütörtök este ismét mérkőzése lesz, kilenc játékosa nélkül a portugál FC Porto otthonában szerepel a BL-ben.

„Nincs mit veszítenie a csapatnak, pedig nem ez jellemző a Szegedre. Általában úgy megyünk, hogy nyernünk kell és nyerni szeretnénk. Juan Carlos Pastorral könnyű, mert ő mindig győzni akar, és a játékosok közül is mindenki győztes típus. Biztosan nagyon nehéz dolguk lesz” – közölte Bodó, majd emlékeztetett, hogy a sérülések sem kerülik el az együttest.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bodó Richárd koronavírus MOL-Pick Szeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés