Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 12. 17:21

Nagy pénzt hozott a konyhára Mészáros Lőrincnek a rezsiharc

A miniszterelnök jóbarátjának csak az építőipari cégei 250 milliárdos bevételt értek el, de arányaiban a legnagyobbat valószínűleg a távhőszolgáltatója növekedett.

Hirdetés

Mészáros Lőrinc körülbelül másfél éve vásárolta be magát a paksi távhőszolgáltatást is biztosító Duna Center Therm Üzemeltető Kft.-be. A vállalat azóta szárnyal.

Ahogy megjelent a tulajdonosi körben Mészáros, rögtön meg is ugrott a bevétel több mint ezer millióval: 2019-ben mintegy 2,97 milliárd forint folyt be a céghez, az előző évi 1,8-hoz képest.

Nem ez egyébként az első olyan cég, aminek megemelkedtek a bevételei rögtön Mészáros érkezését követően. A zalaegerszegi ZAÉV építőipari vállalat azonnal egymilliárd forinttal többet termelt a felvásárlás után, ami azonban arányaiban közel sem volt akkora emelkedés, mint amit a paksi távhő céggel ért el a felcsúti nagyvállalkozó.

Mészáros megjelenése a távhőszektorban egyébként még a 2011-ben meghirdetett rezsiharc következménye, ekkor kezdődött meg ugyanis a nemzetközi cégek kiszorítása a hazai energiaszektorból. Így fordulhatott elő az az emlékezetes eset is, amikor Mészáros Lőrinc bevásárolta magát a nyereséges Mátrai Erőműbe, majd miután a vállalat veszteségessé vált, eladta az államnak - a magyar adófizetők a becslések szerint elég sokat buktak az üzleten.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államosítás energiapolitika Mészáros Lőrinc rezsicsökkentés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés