Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. október 12. 11:28

Vádat emeltek a lebukott angol heroincsempész ügyében

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az angol férfival szemben, aki idén januárban több mint 20 kiló heroint próbált Németországba csempészni. Röszkén akadt fönn.

Hirdetés

A vádirat szerint a vádlott tulajdonát képező személygépkocsit a vádlott tudtával és beleegyezésével az utazását megelőzően átalakították. Az átalakítás során az ülések alatti lábtérre ráépítettek egy fedőlemezt, melyet ponthegesztéssel rögzítettek az eredeti gyári lemezekhez. Az átalakítás során így a gyári padozattal párhuzamosan mintegy tíz centiméter magasan egy másodlagos padozatot alakítottak ki rejtekhelynek.

A vádlott a gépkocsival Nagy-Britanniából január 16-án érkezett meg Szerbiába, ahol belgrádi tartózkodása során ismeretlen személyek segítségével tizenkilenc csomagban heroint rejtett el az autójában. A vádlottnak Németországba kellett volna elszállítani a kábítószert, de január 21-én este Röszke autópálya határátkelőhelyen lebukott. Az útlevél-ellenőrzés után a pénzügyőrök észrevették az átalakításokat a gépkocsi utasterében, ezért másodlagos vizsgálatot rendeltek el. Az ülések eltávolítását követően láthatóvá vált a rejtekhely, és lefoglalták az alufóliába csomagolt, összesen mintegy 22 kilogramm kábítószergyanús anyagot.

A nyomozás során megállapították, hogy a kábítószer, amelyet a vádlott be akart csempészni az országba heroin, amelynek a tiszta hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát mintegy harminchatszorosan haladja meg.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség az angol férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség heroin kábítószer kábítószercsempész Németország pénzügyőr Röszke Szegedi Törvényszék Szerbia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés