Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Nagy bravúr Belgrádban, nem láttuk jönni a ZTE-újoncát: Szerbia–Magyarország 0–1 (0–1)
Ziccer 2020. október 11. 22:38

Nagy bravúr Belgrádban, nem láttuk jönni a ZTE-újoncát: Szerbia–Magyarország 0–1 (0–1)

Megérdemelt győzelmet aratott a magyar válogatott: amely csapat Belgrádban hetven percen át tudja őrizni az előnyét, arra senkinek sem lehet egy rossz szava sem.

Hirdetés

Szerbia–Magyarország 0–1 (0–1)
UEFA Nemzetek Ligája, B csoport, 3. forduló, Belgrád, Rajko Mitić Stadion, vezette: Sandro Schärer, asszisztensek: Stephane De Almeida, Jonas Erni (svájciak).
Szerbia: Rajković – Pavlović, Milenković, Mitrović – Mladenović, Milivojević (Lukić – a szünetben), Tadić, Gudelj, Gaćinović (Vlahović, 66.) – Ljajić (Radonjić – a szünetben), Jović. Szövetségi kapitány: Ljubiša Tumbaković.
Magyarország: Gulácsi – Szalai A., Lang, Botka – Hangya (Holender – a szünetben), Kalmár, Nagy, Gazdag (Schäfer, 77.), Bese (Orbán, 56.), Nikolics (Nego, 76.), Könyves (Szalai Á., 64.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gól: Könyves (20.).
Sárga lap: Gazdag (36.), Pavlović (48.), Nagy (68.), Mladenović (70.), Szalai A. (73.), Kalmár (76.), Lukić (81.).

Jóval a meccs előtt ezt gondoltuk Cservenák kollégával:

Majd megnéztem a kezdőt.

Könyves, who?

Nem láttam a gólszerzőnket a kezdő sípszónál.

Hajdu B. sem. Meg is jegyezte, a hazaiaknál a csatárduó a Real Madridból és a Besiktasból jött, nálunk a Videoton és a ZTE adja a támadókat.

Ez volt egyébként az első tétmeccsünk Szerbia ellen, amikor utoljára itt jártunk, nemhogy Belgrádban, de ebben a stadionban, akkor ez volt, még Jugoszlávia ellen.

Ennyit a múltról.

A Himnuszra meg tovatűnt az összes rosszindulat.

Mi kezdtünk, Szalai rúgta át a labdát a szerb térfélre.

A 20. percben lett Könyvesből a huszonegyedik század Koplárovics Bélája a válogatottban: Kalmár ívelt keresztbe a felezővonalról, a szerb védelem, Gaćinović és Milenković addig „flipperezett” a labdával, amíg Könyves le nem csapott rá, majdnem szerelte Mitrović, de még az sem sikerült a szerbeknek, a 31 éves ZTE-újonc felpattant, elvitte Rajković mellett a labdát, majd higgadtan a kapu közepébe passzolta, 0–1.

És akkor itt rögzítsük, ami a felvezető műsorban kettőnél többször elhangzott: kilenc találkozóból nyolcszor nyert a magyar válogatott, amikor megszerezte a vezetést. Könyves egyébként Topolyán született, a községének csapatát, a TSC-t stafírungozta ki Orbán Viktor. Persze, nem ezért rúgta a gólt.

A 28. percben Tadić egyenlíthetett volna, 17 méterről ballal belsőzte kapura a labdát, mert nem mert közelebb menni, köszönhetően annak, hogy Botka jött, mint egy tank. Ez a rémisztés elég is volt ahhoz, hogy erőtlen legyen a lövés, és ne menjen eléggé sarokra, így Gulácsi könnyen védett.

A 34. percben Kalmár lőtt, a kapu bal oldala felé tartó kísérletet Rajković látványvetődéssel védte.

Más fontos igazából nem történt az első félidőben, magyar vezetéssel mentek be a fiúk a szünetre.

Szerb sárgával indult a második félidő: „Strahinja Pavlović (Szerbia) sárga lapos figyelmeztetést kap. Nem csoda, egyértelműen megérdemli” – közölte az eredmenyek.com, egyet kellett értsek a tükörfordítással. Az 50. percben újkori sztárhátvédünk, Botka Endre hozott frászt a válogatottra, de végül elszerencsétlenkedték a szerbek az újabb egyenlítési lehetőséget.

Az 54. perctől három veszélyes szögeletet rúgott gyorsan egymás után a szerb válogatott, megúsztuk végül.

A 61. percben Kalmár indított újra, Nikolics elment a jobb oldalon, átívélte a szerb védelmet, Holender mellére rakta a labdát, aki levette, majd jobbal, külsővel csúnyán mellé lőtte, olyannyira, hogy Nikolics levette az alapvonalon, és visszarúgta, Rajković fölöslegesen védett, a Videoton-csatár lesen volt. Lehetett volna 0–2.

A 70. perc környékén jött ki a fáradság, mindkét csapatnál: jöttek a sárga lapok egymás után, és szép lassan erősődött a vörös fölény; pirosban voltak a szerbek.

A 75. percben Tadić futott el a bal oldalon, beadását Vlahović hét méterről becsúszva egyből lőtte a bal kapufém – Hajdu B. nyelvi leleménye – tövére, kongott rendesen a vas, és szerencsére onnan nem Gulácsi hátára pattant a labda, hanem keresztbe elgurult a gólvonal előtt.

A 81. percben Nego agyonrúgása után egy kicsit kijöttünk a térfelünkről, többször is kapura lőhettünk volna, de az utolsó passzok rendre nem sikerültek, végül Botka beadását Szalai Attila fejelte kapura, Rajković könnyedén védett.

A 86. percben egy második szándékból belőtt Gudelj-szabadrúgás Gulácsi páncélmellényén csattant, de odébb tudta ütni, utána meg sikerült takarítani az ötösről. Jović a hajrában, a 89. percben tíz méterről félfordulattal lőtte az égbe a labdát a kapu helyett, nagyon vártuk már ekkor a hármas sípszót. A hosszabbítás kezdetén Lang mentett hatalmasat, megint Jović kísérletezett.

1–0-ra győztünk Belgrádban, Rossi csapata ezen az őszön a harmadik idegenbeli meccsét nyerte.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája Szerbia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés