Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Borsod vízválasztó lehet a 2022-es választás előtt: elveszhet a Fidesz „alanyi jogú” kétharmados többsége
Túl a városon 2020. október 11. 11:40

Borsod vízválasztó lehet a 2022-es választás előtt: elveszhet a Fidesz „alanyi jogú” kétharmados többsége

Koncz Zsófiával újra lehet 133 saját bátor embere Orbán Viktornak. Kérdés, elég-e egy vezetéknév és az összes Szerencs környékéra csődített fideszes potentát a győzelemhez. Az ellenfelet mindenesetre ott ütötték, ahol csak tudták.

Hirdetés

Koncz Zsófia vagy Bíró László

Egy kislány, aki hirtelen a semmiből politikus akar lenni csak azért, mert a Fidesz azt mondta neki, ez így jó lesz, és egy jobbikos, aki a teljes ellenzéket képviselve indul ellene, miközben két éve olyan antiszemita kommenteket posztolt, amik miatt élete végéig szégyenkezne egy normális demokráciában, és soha nem indulhatott volna összellenzéki jelöltként.

Csakhogy Magyarország nem normális demokrácia, csak egy demokratikusnak kinéző „valami”. És nem normális időket élünk. A választás főpróbája annak, lehet-e esélye egy olyan jelöltnek a Fidesz–KDNP indulója ellen, aki mögé valóban fölsorokazott minden párt, függetlenül attól, mit gondolnak valójában egymásról.

Ha Koncz Zsófia nyer, akkor Orbán Viktornak újra 133 saját bátor embere lesz, újra ennyi Fidesz–KDNP-s szavaz meg gondolkodás nélkül mindent a parlamentben. Ha Bíró László nyer, akkor ez megszűnik, de, ahogy a 444 írja

„ténylegesen nem ezen áll vagy bukik a magyar fasizmus, ugyanis, ha esetleg az ellenzék nyer Borsodban, a Fidesznek akkor is ott lesz a parlamentben Ritter Imre német nemzetiségi képviselő szavazata, vagy akár a Mi Hazánk képviselői.”

Mégis, hogy mekkora a tét, jelzi, Bíró László Facebook-oldalán párttársa, Z. Kárpát Dániel éppúgy videóüzenetben támogatja az összellenzéki jelöltet, ahogy Kunhalmi Ágnes az MSZP nevében.

Koncz Zsófia eközben csak mosolyog és mosolyog.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bíró László Demokratikus Koalíció Fidesz időközi választás Jobbik KDNP Koncz Zsófia LMP – Magyarország Zöld Pártja Mindenki Magyarországa Mozgalom Momentum MSZP Országgyűlés Párbeszéd parlament
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés