Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 10. 23:44

Együtt síelt Szijjártóval, most a Magyar Exportfejlesztési Ügynökséget vezetheti

A miniszter szerint semmilyen összefüggés nincs aközött, hogy együtt siklott Szabó Kristóffal, majd a közgazdász doktor a külügy alá tartozó HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezetője lett.

Hirdetés

Szijjártó Péter tehát nemcsak a közpénzen megazdagodó milliárdos, Szijj László luxusjachtján nyaralt, kapcsolatait télen is építgette, méghozzá az ausztriai Obertauern síparadicsomában. A külgazdasági és külügyminiszter családi-baráti síelésén ott volt Szabó Kristóf is – vette észre a Magyar Hang.

Nyilvánvalóan nem ezért, de mindenesetre a közgazdaságtanból doktorált Szabó lett a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezetője. A kereskedőházak beszántása után létrehozott ügynökség tulajdonosa a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A Magyar Hang azt írja, Szijjártó és Szabó ismeretsége vélhetően messzebbre nyúlik, ezért síeltek együtt Ausztriában.

Bár a minisztérium tagadja, hogy bármiféle összefüggés lenne Szijjártó és Szabó baráti kapcsolata és az utóbbi kinevezése között, a Magyar Hang megjegyzi: kérdéseik és „a cikk pénteki megjelenése után törölték Szabó Facebook-oldaláról az összes érintett fotót, köztük a Szijjártót megörökítő képet is”.

Nyilván ez csak a véletlen műve, nincs köze a két külügyes baráti kapcsolatához és a kinevezéshez sem.

A minisztérium azt válaszolta: „a miniszter magánéletbeli kapcsolatai soha nem befolyásolták semmilyen, a munkában meghozott döntését”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: külgazdasági és külügyminisztérium Szijjártó Péter Szabó Kristóf HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés