Hirdetés
Túl a városon 2020. október 10. 08:49

Eladja a behajtóknak 52 ezer bliccelő tartozását a MÁV

Magyarul, azt a befizetendő büntetést, amit eddig a MÁV követelt a bliccelőkön, ezentúl a pénzbehajtásban professzionális követeléskezelők követelnek majd.

Hirdetés

Összesen 3 milliárd forint értékben adja el követeléseit a magyar vasúttársaság. A MÁV szombati közleménye szerint az értékesítésre szánt tartozások többségét a bliccelés miatt kiszabott 2013-2014-es bírságok teszik ki.

A csomagban 52 ezer utazáshoz kapcsolódó 192 ezer büntetés szerepel. A követelések döntő hányada 10 ezer és 50 ezer forint közötti.

Ha a 3 milliárd forintot elosztjuk az esetek számával, akkor bliccelésenként 15 ezer 625 forintot kapunk. A rekorder bliccelő 7 millió 200 ezer forintnyi bírsággal adósa a MÁV-Startnak, amelyet majd a tenderen nyertes követelésbehajtó cégnek kell megfizetnie.

Az adósok közel 40 százaléka budapesti vagy főváros környéki lakos, így főleg a központi régióban lakó bliccelők számíthatnak majd a követelésbehajtó megkeresésére.

Közölték azt is, hogy a MÁV-Start maga is végez behajtási tevékenységet, amire azért van szükség, mert bár a bliccelés visszaszorulóban van, 2020 első fél évében még mindig tetemes összegű, mintegy 120 millió forint utólagosan befizetendő bírságot szabtak ki. Ebből 50 millió forintot már törlesztettek a bliccelők a vasúttársaságnak.

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: Mónus Márton/MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MÁV behajtás bliccelés bliccelő követeléskezelés tartozás Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés