Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 9. 21:23

Koronavírus körkép Európából: Így védekeznek mások

Miközben a magyar miniszterelnök a héten azt nyilatkozta, hazánkban nem lesznek szigorítások a következő hetekben, egyre több a megbetegedés Európa-szerte. A kontinens országai ezért folyamatosan szigorítják a járványügyi intézkedéseiket - összegyűjtöttük hogyan teszik ezt.

Hirdetés
  • A spanyol kormány veszélyhelyzetet jelentett be Madridra vonatkozóan, mert a napi fertőzöttek száma már az országos átlag duplája. A szigorítás értelmében csak a legszükségesebb esetben lehet Madridba és a környékére utazni, vagy elhagyni a területet. A vendéglátóhelyek csak 50%-os kapacitással üzemelhetnek és este 11-kor be kell zárniuk.
  • Németországban járványügyi gócpont kezd kialakulni Berlin környékén, ezért az üzletek csak reggel 6 és este 11 között tarthatnak nyitva, illetve az esti összejöveteleket is korlátozni fogják.
  • Olaszországban is újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma, még az ország déli részén is, amelyet eddig viszonylag megkímélt a koronavírus. A szakértők aggódnak, hogy az olasz egészségügy újra túlterheldőhet, ennek elkerülése érdekében a maszkviselés kötelező minden nyilvános helyen.
  • Franciaországban az intenzív osztályok kihasználtsága 25%-os, de ez az érték Párizsban eléri a 40%-ot is.
  • Sadiq Khan, London polgármestere, pénteken azt nyilatkozta, a fertőzöttségi statisztikák alapján a járványhelyzet fordulóponthoz érkezett a városban és a korlátozások szigorítása elkerülhetetlennek látszik.
  • Oroszországban rekordokat dönt a fertőzöttek száma, de egyelőre nincsenek érvényben szigorú korlátozások. A Kreml cáfolta, hogy kijárási tilalmat, vagy lezárásokat vezetne be. Sajtóértesülések szerint azonban a moszkvai városvezetés a kocsmák, bárok és karaoke klubok bezárást fontolgatja, bár az éttermek továbbra is nyitva maradhatnának az orosz fővárosban.

Nyítóképünkon Sadiq Khan polgármester utazik maszkban a londoni metróval. Fotó: Stefan Rousseau/PA

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Berlin Egyesült Királyság Franciaország koronavírus London Madrid Moszkva Németország Olaszország Oroszország pandémia Párizs Spanyolország világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés