Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 9. 18:07

Orbán a korrupcióról és a béremelésről beszélt a Kossuth rádióban

Tett néhány meglepő kijelentést a szokásos pénteki Kossuth rádiós interjújában.

Hirdetés

A miniszterelnök az Európai Parlament alelnöke, Katarina Barley 444.hu-nak adott nyilatkozatára reagált, miszerint:

"Az EU-s támogatásokat Orbán korrupt rendszerétől akarjuk megvonni, és nem a magyar vagy a lengyel néptől. Épp ellenkezőleg: azt akarjuk, hogy a pénz a polgárokat gyarapítsa, és ne Orbánt vagy a vejét."

Orbán szerint ezek a támadások a személyének szólnak, a baloldal akarja így levadászni, mert ő egy veszélyes ember. Ő úgy látja, a nyugati politikusoknak inkább a saját házuk táján kellene söprögetnie.

"Emlékeztetni kell magunkat, hogy német nyelvterületen nagyobb a korrupció mint nálunk. Nem vagyunk tökéletesek, de azért bagoly mondja verébnek: de Ausztriára, ha rápillantok...” - mondta.

A miniszterelnök szavait cáfolja egyébként a Transparency International legfrisseb korrupciós jelentése, amely 180 országot vizsgált a közpénzzel való visszaélések szempontjából. Listájukon Németország a 9., Ausztria pedig a 12. legkevésbé korrupt ország, míg mi magyarok csak a 70. helyen állunk.

Az egészségügy helyzete kapcsán Orbán elismerte, hogy a legnagyobb hiány évek óta ápolókból van Magyarországon, 2018-ra kifejezetten súlyossá vált ez a helyzet. Ennek fényében nehezen érthető, miért nem vonatkozik a most elfogadott orvosi beremlési csomag az egészségügyi szakdolgozókra is, pedig a szakmai szervezetek ezt külön kérték.

A miniszterelnök szerint a járvány körülbelül jövő év közepéig tart, vagyis még hét hónapot kell kibírnunk. A fertőzések magas száma ellenére további szigorításokat egyelőre nem terveznek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus Orbán Viktor orvosbér ápoló egészségügy korrupció Tiborcz István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés