Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. október 9. 16:30 Forrás: Szeged Televízió

1984: Premier ma este a Szegedi Nemzeti Színházban

Magyarországon először a Szegedi Nemzeti Színház mutatja be Orwell világhírű könyvének színpadi változatát. A disztópiák alapművét így eddig még nem láthatta a hazai közönség.

Hirdetés
Hirdetés

A háború: béke, a szabadság: szolgaság, a tudatlanság: erő, George Orwell 1949-es regényének világát jól értette mindenki, aki a létező szocializmusban élt valaha. Pedig a szerző már akkor is azt mondta: nem csak Sztálin és Hitler rendszerére, hanem minden diktatúrára gondolt.

A rendszerváltás után nem gondoltuk volna, hogy ez a negatív utópia valaha még aktuális lesz, de ma sajnos nagyon sokszor érezhetjük így.

A regényből Horgas Ádám készített színpadi változatot, Magyarországon először a Szegedi Nemzeti Színház kapta meg a jogot, hogy bemutathassa. A darab egyik főszereplőjét, Winston Smith-t, Rétfalvi Tamás alakítja, O'Brien-t pedig Alföldi Róbert játssza, aki többször is rendezett már Szegeden, de színészként most lép majd fel először. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 1984 Ágoston Katalin Alföldi Róbert George Orwell Horgas Ádám premier Rétfalvi Tamás Szegedi Nemzeti Színház színház Szeged Televízió

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés