Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 9. 14:00 Forrás: MTI

Daráló nem volt kéznél, így most tépte a mesekönyvet Dúró Dóra

Újabb, szerinte homoszexuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom nevű fideszes szatelitpárt elnökhelyettese.

Hirdetés

Dúró Dóra különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a Vagánybagoly és a harmadik Á című, avagy mindenki lehet más alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg. Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van. Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti „gyerekeinket” a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a „beverem a pofáját” kifejezést használja.

Dúró Dóra kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd Fidesz–KDNP-s csepeli polgármester azon intézkedésével, hogy a kerületi intézményekben betiltotta a Meseország mindenkié című könyvet.

Dúró Dóra a Meseország mindenkié című könyvet egész egyszerűen ledarálta. A kötet ezután az eladási listák élére ugrott. A szélsőjobb azonban nem érte be ennyivel: meg akartak zavarni egy felolvasást, majd egy budapesti könyvesboltra ragasztottak ki uszító plakátot.

Nyitóképünkön Dúró Dóra is látható. A fotó sajnos széttépődött, nem tudtuk rendesen összeragasztani, ezt a felét tudtuk felhasználni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dúró Dóra irodalom könyv mese mesekönyv Mi Hazánk Mozgalom
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés