Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Maszkot oszt az MSZP – egyben követeli a tesztelés és a majdani védőoltás ingyenességét
Szegeden 2020. október 9. 13:22

Maszkot oszt az MSZP – egyben követeli a tesztelés és a majdani védőoltás ingyenességét

Képriport
A járvány elleni védőfelszereléseket osztottak a városban MSZP-s politikusok és aktivisták. Elsőként a Centrum Áruházhoz települtek ki, amelyet több hasonló követ az előttünk álló napokban és hetekben.

Hirdetés

Az MSZP országgyűlési képviselői voltak azok elsőként, akik parlamenti tiszteletdíjuk jelentős részét felajánlották, hogy abból védőfelszerelést vásároljanak az egészségügyben dolgozóknak – mondta el Szabó Sándor, országgyűlési képviselő a Centrum Áruház előtt tartott sajtótájékoztatón, amellyel egy időben védőfelszereléseket osztottak a járókelőknek.

Az akció azzal folytatódott, hogy rászoruló családoknak tartós élelmiszereket vásároltak, abból a védelmi alapból, amelyet szocialista politikusok hoztak létre. Harmadik lépésben azokat a gyerekes családokat segítették, amelyekben az iskolakezdés komoly anyagi megterhelést jelentett. 

Az MSZP politikusai – a helyszínen Szabó Sándor mellett Kozma József, Mészáros Tamás és Tóth Károly önkormányzati képviselők voltak jelen –

arcmaszkot és kézfertőtlenítőt osztottak a járókelőknek.

A nyitó képre kattintva nézzék meg Iványi Aurél fotóit az eseményről

Mint Szabó Sándor fogalmazott: e mellett tájékoztatják az embereket a szocialisták védelmi csomagjáról.

Ennek legfontosabb elemei, hogy

6,5 százalékkal emeljék meg a nyugdíjakat, a legalacsonyabb nyugdíj összegét pedig emeljék fel 80 ezer forintra. Követelik, hogy a munkanélküli ellátás folyósítási idejét a jelenlegi háromról hosszabbítsák meg kilenc hónapra, és ennek összege legkevesebb 100 ezer forint legyen. 

Fontos része az MSZP védelmi csomagjának, hogy

duplázzák meg a családi pótlékot, csökkentsék a gáz, a távfűtés ás az áram árat.

Ezt indokolja, hogy a világpiacon óriási energiaár-esés következett be, de ebből a hazai fogyasztók szinte semmit nem érzékelnek. 

Szabó Sándor végezetül elmondta, hogy követelik tesztelések ingyenességét és ezzel párhuzamosan azt, hogy amikor rendelkezésre áll a koronavírus elleni vakcina, minden magyar ingyenesen juthasson hozzá.

Érezniük kell az embereknek a támogatást, mert a járványhelyzet hónapjait mindenki nehezen viseli – vette át a szót a sajtótájékoztatón Kozma József önkormányzati képviselő.

Az arcmaszk és a kézfertőtlenítő osztásról szólva elmondta, hogy várhatóan a járványhelyzet hónapokig elhúzódhat, ezért a lelki támogatás mellett szükséges az anyagi támogatás is. Mindehhez hozzátette:

1500 arcmaszkkal és több száz kézfertőtlenítővel érkeztek csütörtökön a Centrum Áruház elé.

A majdani vakcinához jutás ingyenességéről szólva Kozma József jelezte: nem lehet pénz kérdése idehaza, hogy ki juthat hozzá a védőoltáshoz, és ki nem.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügyi maszk kézfertőtlenítő Kozma József Mészáros Tamás MSZP Szabó Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés