Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Jani énekel a moziban – avagy, hogy került az úttörőnyakkendőre a Rolling Stones?
Művház 2020. október 9. 08:33

Jani énekel a moziban – avagy, hogy került az úttörőnyakkendőre a Rolling Stones?

„Kérdözi, te vagy az a Száraz? De akkor már régen Szikkadtnak ismertek.” Lemezbemutató koncert szombaton a Belvárosi Moziban.

Hirdetés

„Valamikor a hatvanas években volt egy bandánk – meséli Jani –, bár zenélni nem tudtunk, az úttörőnyakkendőre ráírtuk, hogy Rolling Stones, meg ilyenök… Hogy mikor lettem Szikkadt, ki tudja már… Egyszer a Béke Tanszéken odajött egy faszi, aszongya, kérdözi, te vagy az a Száraz? De akkor már régen Szikkadtnak ismertek.”

Friss Jánosnak két éve jelent meg könyve, amelyről azt írta Kémeri Attila az Igaz történet a mesebeli fazekasról, Friss Szikkadt Janiról című cikkében, hogy „a bumfordi szövegek a szeretet, az öröm, az érdeklődés, a remény, és a csodálat kis kavicsait rakosgatják elénk.”

Szikkadt Jani szövegeiben tényleg benne vannak a boldogságreceptek nyersanyagai: jót tenni másokkal, kapcsolatainkkal foglalkozni, megélni az apró örömöket.

Jani most énekel. Amúgy már régen énekel.

Most szombaton este 8 órától Világzenei utazás címmel tart lemezbemutató koncertet a Friss Csendes projekt a Belvárosi Moziban.

  • Aki énekel: Szikkadt Friss János
  • Aki gitározik: Kádár Zoltán
  • Aki fényeket csinál: Doboviczki Attila, Hizsnyik Dénes

A Világzenei utazás című lemezen kilenc dal van. Mindegyik dalhoz készült egy külön illusztráció/grafika.

  • Az illusztrátotok: Burg Balázs, Kiss Attila Etele, Oltványi Klári, Bán Bea, Verhóczki Ádám, Bene Andrea, Huszár Imre és Szabó Eszti.

A koncerten lehet először megvenni a lemezt. A zeneszámok inspirálta képzőművészeti alkotások is megvásárolhatók. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Az esemény jótékony célú, így szívesen fogadnak támogatásokat.

Sz. C. Sz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi koncert világzene Szikkadt Friss János
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés