Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Magyar Orvosok Szakszervezete: Áder ne írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt!
Túl a városon 2020. október 8. 13:57

Magyar Orvosok Szakszervezete: Áder ne írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt!

Olyasmire kérik levélben a köztársasági elnököt, ami eléggé idegen tőle.

Hirdetés

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) levélben fordult Áder János köztársasági elnökhöz, arra kérve őt, hogy ne írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt.

A MOSZ csütörtöki közleményében azt írta, levelükben kifejtik, hogy az orvosi béremeléshez és a hálapénz visszaszorításához nem volt szükség új jogállási törvényre, mert ezeket a kérdéseket lehetett volna rendezni a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben, valamint a munka törvénykönyvében és a büntető törvénykönyvben.

Kiemelték: a kormány úgy terjesztette be a törvényjavaslatot, hogy nem tartotta be a jogalkotásról szóló törvényt. Ezen kívül a kedden elfogadott jogszabály több nemzetközi egyezményt sért, és jogbizonytalanságot kelt mintegy százezer egészségügyi és egészségügyben dolgozó körében.

A törvény, azzal, hogy lehetővé teszi a kormánynak a munkavállalók alapvető jogainak és kötelezettségeinek rendeleti szabályozását, óriási visszalépést jelent a munkavállalói jogok és a jogbiztonság érvényesülése szempontjából Magyarországon – véli a MOSZ.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Áder János egészségügy orvos
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés