Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 7. 14:58

Operatív törzs: Növekszik a halálozások száma, minimálisan csökken az áldozatok átlagéletkora

Szerdán is megtartotta szokásos járványügyi sajtótájékoztatóját az Operatív törzs.

Hirdetés
  • 24 óra alatt 861 embernél mutatták ki a koronavírust és 24 ember vesztette életét. Az aktív fertőzöttek száma 23 ezer 88 főre növekedett, összesen 877 ember veszítette életét a vírussal összefüggésben. A 656 személyt ápolnak kórházban, közülük 41 ember van lélegeztetőgépen.
  • Elhunyt egy 21 éves nő, aki az élettel összeegyeztethetetlen, súlyos betegségben szenvedett. Eddig 52 elhunytnál nem volt semmilyen társbetegség. Az elhunytak körében jellemzőek a szív- és érrendszeri betegségek. 
  • A második hullámban vagyunk, növekszik a halálesetek száma. Az elmúlt héten a halálozás adatai 6 és 16 fő között mozogtak, míg az első hullám csúcsán 90 fő hunyt el. A járvány áldozatainak átlagéletkora minimálisan csökkent az utóbbi időben.
  • A tapasztalatok szerint a súlyos betegek 10 százalékánál fáradtság, gyengeségérzet és elnyúló gyógyulás jellemző.
  • Románia szerdától 14 napos karantén-kötelezettséget vezetett be a Magyarországról érkezőkkel szemben, ez az intézkedés 48 másik országra is vonatkozik.
  • Az elmúlt egy napban 28 alkalommal volt probléma a maszkhasználattal a tömegközlekedésen, a boltokban pedig 41 esetben kellet intézkednie a rendőrségnek.
  • Továbbra is folyamatosan ellenőrzik, hogy a vendéglátóhelyek 23 óra utáni zárásra vonatkozó szabályozás betartását, és ellenőrzik a zenés-táncos összejöveteleket is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus operatív törzs pandémia Müller Cecília világjárvány Kiss Róbert Richárd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés