Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 7. 12:35

Kunetz: Orbán az egészségügy összeomlásától tart

Kunetz Zsombor az ATV reggeli híradójának nyilatkozott, szerinte Orbán Viktor azért próbált megegyezni az orvosokkal mert az egészségügyi rendszer összeomlásától tart. 

Hirdetés

Kunetz szerint ettől jelenleg nem kell tartani, a betegek jelenlegi számával biztosan meg tud birkózni a rendszer. Ugyamakkor ő úgy látja:

„miután meghagyták Káslerék kezében és a jelenlegi kormányzati járványkezelés kezében a járványügyi döntéseket, képesek olyan káoszt csinálni a rendben is, ami pillanatok alatt képes összedönteni a rendszert”

Az egészségügyi szakértő szerint a béremelés valódi célja, hogy ha kudarcot vall a járványkezelés, Orbán az orvosokra háríthassa a felelősséget, mert nem akarták elfogadni a kormány ajánlatát.

A híradóban megszólalt Balogh Zoltán, az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke is. Arra hívta fel a figyelmet, hogy vannak olyan ellátási területek, amelyeken az egészségügyi dolgozók 80%-a másodállásban dolgozik. Ezért a béremelést tartalmazó kormányzati törvénymódosításnak az a része, amelyik a többes munkaviszonyt tiltja, olyan szolgáltatások teljes összeomlásához vezethet, mint például az otthoni szakápolás.

A kormány viharos gyorsasággal bejelentett, majd elfogadott törvényjavaslatával szemben egyre több szakmai szervezet tiltakozik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy egészségügyi szakdolgozó koronavírus orvosbér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés