Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. október 7. 09:13

Csendesebb, de élményteli éjszakával várják a látogatókat idén a múzeumban

A járványhelyzet miatt idén a megszokottnál csendesebb, de kulturális élményekben mégis gazdag őszi éjszakával várják szombaton a szegedieket a Móra Ferenc Múzeumban és a Várban. Az állandó és időszaki kiállítások mellett csillaglesen és detektívjátékon is részt vehetnek a látogatók.

Hirdetés

Két helyszínen – a Móra Ferenc Múzeumban és a Várban – is várják az éjszakai múzeumlátogatókat az idén. A programok délután 5 órakor kezdődnek és az utolsó látogatónak éjjel 11 órakor kell majd elhagynia a múzeum épületét.

A gyönyörűen felújított központi épületben a természettudományi, a helytörténeti, és a névadó, Móra Ferenc életét interaktív módon bemutató kiállításokat tekinthetik meg az éjszakai látogatók, az idei kínálatot jól kiegészíti két időszakos tárlat, egyik a Gábor Áron Rézágyúja, a másik pedig a díszteremben bemutatott Munkácsy kiállítás.

Jó idő esetén, a Móra Ferenc Múzeum tetején lévő kilátó kalandos csillaglesre hívja az érdeklődőket, amelyet az égbolt érdekességeiről szóló, szórakoztató, ismeretterjesztő előadások egészítenek ki.

Gábor Áron rézágyúját is megnézhetik az éjszakai látogatók (fotó: Iványi Aurél)

Aki pedig izgalomra és kalandra vágyik az jelentekezhet a múzeum detektívjátékára, amely keretében felderítheti a múzeum aktuális kiállítótereit, és sok hasznos információval gazdagodhat.

A Múzeumi Őszi Éjszakára nem szükséges előre regisztrálni, de aki biztosra akar menni, előzetesen jelezheti részvételi szándékát a múzeum honlapján, vagy Facebook oldalán.

A járványhelyzet miatt több biztonsági intézkedést is bevezetnek: többek között a látogatói csoportok létszámát 15 főben  maximalizálják, a programok kialakításánál pedig igyekeznek a nagyobb tereket előnyben részesíteni, ahol az emberek könnyebben tarthatják a távolságot egymástól. És természetesen a maszk viselése az éjszaki programokon is kötelező.

Programok

  • Csillagles a kilátóban (15 fős csoportokban, tiszta idő esetén),
  • Csillagászati előadás a közösségi térben (maximált létszámmal),
  • Széll Attila színművész felolvasó estje Munkácsy Honfoglalásának történetéről a díszteremben (maximált közönség létszámmal)
  • Óránkénti tárlatvezetések a kiállításokon (15 fős csoportokban).

A programokra a teljes árú belépőjegy 2 ezer forint, diákoknak és nyugdíjasoknak fél árat kell fizetniük.
A belépőjegyek érvényesek a Móra Ferenc Múzeum és a Vár összes kiállításának megtekintésére, és a programokon való részvételre.
Az este folyamán az információs pultban lehet majd bejelentkezni a tárlatvezetésekre, programokra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Móra Ferenc Múzeum Múzeumok Őszi Éjszakája programajánló szegedi vár
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés