Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 7. 07:30

Soros: A CEU-nak már késő

Az egyetem alapítója az Euronewsnak nyilatkozott a tegnapi ítéletről, szigorúbb fellépést vár az EU-tól a kormánnyal szemben.

Hirdetés

Az Európai Unió Bíróságának tegnapi döntése szerint Magyarország uniós jogot sértett a CEU elüldözésével. Michael Ignatieff korábban elmondta, még gondolkodnak rajta, milyen programokat hoznának vissza Budapestre, de az új bécsi kampusz megszüntetése nem merült fel.

Soros György most úgy nyilatkozott, bár az ítélet az EU alapértékeinek győzelmét jelenti, a CEU-nak már túl későn született. 

Már nem tudunk visszatérni Magyarországra, mert az érvényben lévő törvények nem felelnek meg az akadémiai szabadság követelményeinek.

Mint mondja, az Európai Uniónak nem szabadna hagynia, hogy a magyar kormány lábbal tiporja az uniós jogot, ezzel kapcsolatban külön utalt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen kialakult helyzetre. Szerinte az EU-nak biztosítania kell, hogy a támogatásokat a jogállamisággal összhangban használják fel a tagországok, azt javasolja, hogy Brüsszel indítson próbapert Magyarország ellen.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: CEU Lex CEU Soros György
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés