Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 7. 08:45

Karanténba kerültek az amerikai vezérkari főnökök és a katonai csúcsvezetők közül többen is

Pozitív lett egy admirális koronavírustesztje. De eddig mindenki jól van.

Hirdetés

Karanténban van az amerikai vezérkari főnökök és a katonai csúcsvezetők jó része – jelentette be Jonathan Hoffman, a Pentagon szóvivője helyi idő szerint kedden este.

A közlése szerint

Charles W. Ray admirálisnak, az amerikai parti őrség parancsnok-helyettesének vírustesztje pozitív lett, és ezért mindenki, aki kapcsolatba került vele, karanténba vonult.

A parti őrség közleménye szerint az admirális fertőzésének enyhe tünetei vannak.

Karanténban van Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője, a helyettese, John Hyten tábornok, és önkéntes karanténba vonultak a szárazföldi haderő, a haditengerészet és a légierő parancsnokai is. Ugyancsak elkülönítette magát Paul Nakasone, a kiberparancsnokság vezetője.

Hoffman szóvivő szerint nem tudni, hogy a parti őrség helyettes parancsnoka hol fertőződhetett meg.

Kedden valamennyi, már karanténba vonult katonai vezetőn elvégezték a koronavírustesztet, de eddig mindegyik negatív lett, és senkin nem is jelentkeztek a fertőzés tünetei.

A legfelsőbb katonai vezetők körében eddig senki nem fertőződött meg, jóllehet az amerikai aktív és tartalékos haderőnél eddig több mint 47 ezer katonánál diagnosztizálták a vírusfertőzést, 625 katona kórházi kezelésre is szorult, és nyolcan belehaltak a fertőzés szövődményeibe.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok Egyesült Államok katonaság betegség covid-19 fertőzés hadsereg járvány karantén koronavírus Pentagon világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés