Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Mikor látott utoljára hulló csillagot? Csütörtök éjjel többet is láthat, ha egy kicsit nézi az eget!
Színes 2020. október 6. 17:45

Mikor látott utoljára hulló csillagot? Csütörtök éjjel többet is láthat, ha egy kicsit nézi az eget!

Megmondta meteorológiai szolgálat, hogy mikor érdemes és mikor nem érdemes várni a hulló csillagokra a következő napokban.

Hirdetés

Csütörtök éjjel csillaghullás lesz látható – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Érkezik a Draconidák meteorraj, óránként 10 hullócsillagra is lehet számítani.

A Draconidák, a Sárkány (Draco) csillagképről kapták nevüket, mivel a hullócsillagok látszólagos kiindulási pontja ez a csillagkép. A Sárkány a Nagy Medve és a Kis Medve között figyelhető meg az égbolton, bár éles szem kell hozzá, mert a csillagai többnyire halványan látszódnak csak.

Szerda éjjel nem is érdemes kémlelni az eget, az ország döntő részén ugyanis ekkor még borult lesz az ég, csütörtök estére azonban kitisztul. Csütörtök éjjel tehát csak kevés felhő lehet az égen, péntek éjszaka azonban már kissé több fátyol- és gomolyfelhő maradhat, de még akkor is lesz némi esély hullócsillagot megpillantani – írta a meteorológiai szolgálat.

A OMSZ Facebook-posztja itt található:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csillagászat csillaghullás csillagok hullócsillag meteor meteorológia meteorraj OMSZ Országos Meteorológiai Szolgálat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés