Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mi a hosszú élet titka? – Kilencvenéves szegedieket köszöntött az önkormányzat
Szegeden 2020. október 6. 13:31 Forrás: Szegedi Tükör

Mi a hosszú élet titka? – Kilencvenéves szegedieket köszöntött az önkormányzat

Kovács Mihály állítja: hosszú életének, szellemi és testi frissességének egyik titka a sport. A 90 éves férfi a mai napig minden reggel húsz percet tornázik. Emlékeznek még a tévétornára? „Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel!” A Szegedi Tükör összeállítása.

Hirdetés

Puskás Julianna 1930. szeptember 24-én született Kübekházán. Mindig szeretett volna tanulni, de a nyolc osztály elvégzése után jött a háború. A szüleinek kellett segíteni a mezőgazdasági munkában. Húszévesen ment férjhez Papp Gáborhoz, aki zászlóaljparancsnok volt a határőrségnél. Oda helyezték, ahol probléma volt, és emiatt nyolcszor költöztek. Bácsalmáson érték az 1956-os események. Mivel a férje nem tudott a családjával lenni, egyedül maradt az 5 éves és 6 hónapos gyermekével.

(fotók: Iványi Aurél)

Később visszakerültek Szegedre, és lehetősége nyílt a munka mellett elvégezni a középiskolát. 1970-ben, negyvenévesen érettségizett le a közgazdasági szakközépiskolában. Négy munkahelye volt. A Centrum áruház személyzeti és oktatási alkalmazottjaként ment nyugdíjba, ami után még kilenc évet dolgozott a püspöki hivatalban, és segítette a Gyermekek Életéért Alapítvány munkáját. Férje és két fia elhunyt. Hat unokája közül egy él a közelében, ő és két unokahúga segíti a mindennapokban. Az önkormányzat nevében Fodor Antal önkormányzati képviselő és Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte Puskás Juliannát.

Argat Mária 1930. szeptember 24-én született Budapesten. Általános iskolai tanulmányait Bátyán végezte, óvónői oklevelét Baján szerezte, 1953-ban. Kisszálláson kezdte pályafutását, óvónőként, majd vezető óvónőként dolgozott. 1961-től Jászszentlászlón, 1966-tól Budapesten, 1980-tól pedig a kiskunfélegyházi Kossuth utcai óvodában dolgozott.

1985. szeptember 24-én ment nyugdíjba, de utána még évekig dolgozott Félegyházán a Dózsa, majd a Nagyszőlő úti óvodában. 2005 óta él Szegeden. Az önkormányzat nevében Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte az ünnepeltet.

Kovács Mihály 1930. szeptember 26-án született Kisteleken. Otthonról a becsületes munka tiszteletét és a család szeretetét hozta magával, szülei nagyon szép példát mutattak neki. Az elemi és a polgári iskola elvégzése után kereskedelmet tanult. Előbb vegyesboltban dolgozott, majd több mint 26 évig volt a Mezőker (későbbi nevén Zöldért) telepvezetője. Az élet fiatalon, még katona korában a Bács-Kiskun megyei Mélykútra sodorta, ott alapított családot. A házasságából egy fia, Mihály és egy lánya, Erika született. Lánya révén két unokája van, János és Gábor, akik szerinte nagyon jó és szorgalmas gyerekek. Nyugdíjazása után, 1988-ban költöztek Szegedre, mert a szülőföldje közelébe vágyott. Kedvenc foglalatossága az olvasás és a numizmatika.

Kovács Mihály közel ötven éve tagja a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete szegedi csoportjának. A hosszú élete, szellemi és testi frissessége egyik titkának tartja a sport szeretetét, ami egész életét végigkísérte. Még ma, kilencvenévesen is húszperces tornával kezdi minden napját. Az önkormányzat nevében Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte az ünnepeltet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés