Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Zsámbéki Gábor utolsó osztálya Szegeden: a Kisszínházban mutatják be vizsgaelőadásukat a színművészetis hallgatók
Művház 2020. október 6. 12:11

Zsámbéki Gábor utolsó osztálya Szegeden: a Kisszínházban mutatják be vizsgaelőadásukat a színművészetis hallgatók

Az erőszakos egyetemfoglalás után a színművészeti tanárainak többsége – köztük Zsámbéki Gábor is – felmondtak. A legendás tanár-rendező osztálya hétfőn este a Kisszínházban egy vizsgaelőadás keretében színpadra viszi mindazt, ami velük történt az egyetemi éveik alatt és egy kicsit még többet is…

Hirdetés

Az utolsó Zsámbéki-osztály: Ha átléped a küszöbünk címmel láthatja a szegedi közönség a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatóinak vizsgaelőadását október 12-én, hétfőn este 7 órától a Kisszínházban.

A darab története ott kezdődik, hogy másnap az új kuratórium átveszi az iskola irányítását, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem, ahogy eddig ismertük, megszűnik létezni.

Az előadás szövegkönyvét a színészek írták, témája pedig maga az egyetem. Színpadra alkalmazták azokat a benyomásokat, amelyek az osztályt érték a felvételijüktől egészen addig a pillanatig, amíg az osztályfőnökük negyvenegy évi tanítás után felmondott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – és még egy kicsit tovább is.

Játsszák:
Gloviczki Bernát, Jeney Luca Viktória, Kádár Kinga, Kanyó Kata, Katona Péter Dániel, Koós Boglárka, Kuttner Bálint, László Gáspár, Lelkes Botond, Mechle Christian, Mosolygó Sára, Pásztor Dániel, Szécsi Bence, Tóth Balázs, Ujvári Bors.

Osztályvezető tanárok: Zsámbéki Gábor, Fullajtár Andrea, Tárnoki Márk
Rendező: Tárnoki Márk

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kisszínház Színház- és Filmművészeti Egyetem freeSZFE vizsgaelőadás Zsámbéki Gábor Szegedi Nemzeti Színház színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés