Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 5. 16:54

Közel 80 ezer virágot ültetnek ki a város tereire

Képriport
Pénteken az Aradi vértanúk terén kezdték el a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. munkatársai az őszi virágültetést, amely során több ezer virág kerül ki a közterületekre.

Hirdetés

Makrai László, a cég igazgatója elmondta,

idén ősszel 55 000 tő télálló és 24 000 tőnél több tulipánhagyma, valamint 250 facsemete kerül kiültetésre

A kiültetett virágok zömét az árvácskák adják majd, ezekből a belvárosba összesen 37 200 darab ültetnek el. A kis- és nagyvirágú fajták vegyesen kerülnek ki, a színgazdagságuk miatt ez a virág alkotja majd a virágágyak nagy részét. – emelte ki Makrai László, aki azt is hozzátette, az árvácskák mellett összesen 7600 tő nefelejcset is kiültetnek. Ezek azonban nem csak a hagyományos kék színben tündökölnek majd tavasszal, hanem fehér és rózsaszín színváltozataik is színesítik a virágágyásokat.

A belvárosban összesen 48 120 tő, Kiskundorozsmán 3860 tő az újszegedi Erzsébet-Ligetben pedig 1630 tő kétnyári virágot ültetnek el.

A kétnyári virágok ültetésével együtt kerülnek ki a hagymás növények is, ezek közül legnagyobb mennyiségben a tulipánok fognak virítani a tavaszi virágágyakban, amelyekből 24 250 darab virághagymát ültetnek el most. Ezek mellett néhány helyen hagymás nőszirom, gyöngyike és nárciszok is fogják gazdagítani a tavaszi ágyásokat.

A nyitó képre kattintve nézzék meg Iványi Aurél képeit

Az igazgató elmondta, az ültetés dandárja a jövő héten kezdődik a Széchenyi térrel. Először a IV. Béla és a szökőkút melletti ágyások beültetésével kezdik a munkákat, majd a Városháza felőli oldalon folyamatosan kerülnek be a virágágyásokba a virágok.

Terveink szerint, amennyiben az időjárás nem szól közbe, akkor a nemzeti ünnepre a Széchenyi téren, Rákóczi téren és a Dugonics téren már a kétnyári virágok fognak virítani, a többi virágágy beültetése november 1-éig fog megvalósulni.

Emellett teremésztesen minden városrészi központ, valamint a gyalogos terelőszigetek körforgalmak is kapnak friss beültetést – mondta Makrai László, aki a beszélgetés végén hozzátette,

sajnálatos módon az Aradi vértanúk terére kiültetett virágok egy részét hétfőre el is lopták.

Reményét fejezte ki, hogy a többi virágot már nem dézsmálják meg a tolvajok.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Makrai László Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. tulipán virágosítás virágültetés árvácska nefelejcs
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés