Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 5. 15:34 Forrás: 24.hu

A Dózsa György úti gázolónál volt Borkai szexvideója

Már a botrány kitörése előtt egy évvel M. Richárd birtokában voltak azok a felvételek, amelyeken Győr előző Fideszes polgármestere, Borkai Zsolt szerepel egy luxushajón, nemi aktus közben - írja a HVG.

Hirdetés

A férfi 2018-ban háziőrizetben volt gyanúsítottként a Dózsa György úti baleset miatt, amikor meglátogatta a lakásán a felvételeket birtokló ismerőse, F. Gábor. Együtt néztek meg részleteket a videóból és az azt tartalmazó pendrive végül, M. Richárd szerint teljesen véletlenül, ott is maradt a lakásán. Elmondása szerint ő nem ismert fel senkit, de elmondták nekik, kik a szereplők. Később őt kérte meg Borkai Zsolt ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, hogy segítsen előkeríteni F. Gábort, mert az zsarolni akar valakit a videóval.

Végül sor került egy személyes találkozóra a Four Seasons Hotelben, ahol F. Gábor először azzal védekezett, hogy a felvételeket készítő egyik lány, később pedig azzal, hogy az ő édesanyja áll a zsarolás mögött. A beszélgetés során utalás történt arra is, hogy Rákosfalvyék korábban már kifizettek 10 millió forintot a felvételekért cserébe. Bár M. Richárd a nála lévő pendrive-ot átadta az ott megjelent Tóth Csabának és ügyvédjének, a találkozó sikertelenül ért véget, amikor F. Gábor sietve távozott. Később  egyébként még telefonon azzal fenyegetőzött, hogy személyesen keresi meg Orbán Viktort a videó ügyében - M. Richárd elmondása szerint ekkor beszéltek utoljára. Azóta sem tudni pontosan, hogy ki hozta nyilvánosságra a videót „ördög ügyvédje” álnéven.

Az egyre szövevényesebb ügy több szereplője is közismert Magyarországon:

  • M. Richárd 2017-ben Mercédeszével egy kanyaródó Citroenbe csapódott, a baleset következtében utóbbi autó két utasa vesztette életét. A nyomozás során kiderült, hogy M. Richárd jogosítvány nélkül vezetett, a szervezetében pedig kokain származékot mutattak ki a vizsgálatok. A három és fél éve húzódó büntetőperben utoljára a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon négy év fegyházbüntetésre ítélte.
  • Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász és Fideszes politikus, tizenhárom évig volt Győr polgármestere és 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő. Bár a 2019-es választást megnyerte, rövidesen lemondásra kényszerült a nyilvánosságra kerültek felvételek miatt, amelyek szexuális aktus közben ábrázolták egy luxushajón.
  • Rákosfalvy Zoltán Borkai ügyvédje, szintén szerepelt a kiszivárgott videókon. Rákosfalvy azon szerencsés kevesek egyike, akik a kormány jóvoltából kaszinókat üzemeltethetnek Magyarországon. Győri kaszinója 2018-ban 1,7 milliárd forint bevételt termelt.
  • F. Gábor, Póczik József  válogatott focista, nevelt fia. Sajtóértesülések szerint ő szervezte a felvételeken szereplő nőket az utazáshoz és később ő próbálta megzsarolni Borkaiékat. A közösségi oldalán a HVG egy olyan képet is felfedezett, amin Kubatov Gábor Fidesz alelnökkel utazik egy repülőn.

Fotó: Bielik István / 24.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Adria Borkai szexvideó Borkai Zsolt jacht Rákosfalvy Zoltán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés