Hirdetés
Túl a városon 2020. október 5. 08:05 Forrás: Népszava

Kiadta az egészségügyi ellátó központ, hogy mennyit költöttek a megbízhatatlan iskolai hőmérőkre

Azokról a hőmérőkről van szó, amikre panaszkodtak a szülők, hogy gyakran valószerűtlenül alacsonyra mérik a gyerekek testhőmérsékletét.

Hirdetés

Az iskolába érkezéskor mérik a gyerekek testhőjét, de a kézi hőmérők gyakran mutatnak kihűléshez közeli értékeket. Ez nyilván az eszköz pontatlanságából ered: inkább méri olyankor a bőrfelszín hőmérsékletét, mint a valódi testhőt – ezt mondják a témában megkérdezett orvosok.

A Népszava hétfőn arról ír, hogy közérdekű adatigényléssel kikérték az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól, mennyibe kerültek a hőmérők.

A központ válaszából kiderül, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nettó 600 millió forintért vásárolta meg a hőmérőket az Allegro Kft.-ről, a 3MED Kft.-től és a Medirex Zrt.-től.

A Népszava emlékezetet: 41 ezer hőmérőt vett az állam, így a darabár 14 ezer 634 forintra jön ki. Az is írják, az interneten rendelhető hőmérők ára 10 és 80 ezer forint között mozog, ezzel is magyarázhatók a megbízhatósági problémák.

A lap azt is megtudta, hogy szeptemberben iskolánként 27 liter fertőtlenítőszert tudott adni az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hőmérő járvány koronavírus