Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 4. 16:43

LMP: versenyképes bért a pedagógusoknak!

Az LMP szerint vissza kell adni a magyar oktatási rendszer megbecsülését és drasztikus emeléssel versenyképes béreket kell biztosítani a pedagógusoknak - mondta a párt országgyűlési képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Hohn Krisztina abból az alkalomból, hogy az UNESCO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 1966. október 5-én fogadta el  a pedagógusok jogairól szóló határozatát, elmondta: az OECD szeptemberi jelentése szerint a magyar tanárok munkabére átlagosan 30 százalékkal, az általános iskolákban tanítóké 40 százalékkal alacsonyabb a diplomás átlagbérnél.

Emellett - tette hozzá - a tanárok szakmai bevonása nélkül „rájuk erőltetik a tantervet”, továbbá digitális eszközök és digitális módszertan nélkül várják el tőlük a jól működő digitális oktatást. Megjegyezte: mindezek miatt a pedagógusszakma „kiürül”, alig lehet pedagógust találni az országban.

Az LMP korszerű, szabad oktatást és esélyteremtő iskolarendszert szeretne, ehhez pedig javítani kell a pedagógusok munka- és életkörülményeit.

Az LMP határozati javaslatot ad be a pedagógusok egészséges munkakörülményeinek biztosításáért és azért, hogy „végre versenyképes bért kapjanak a pedagógusok és az őket segítők” - jelentette be. Az országgyűlési képviselő október 5-e, a pedagógusok világnapja alkalmából megköszönte a pedagógusok egész évi áldozatos munkáját.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: béremelés LMP oktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés