Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. október 4. 07:25

CR mehet xboxozni: karanténba került a Juventus teljes kerete

A klubnál két valaki, aki nem játékos és nem a szakmai stáb tagja, koronavírusos.

Hirdetés

Karanténba került a Juventus teljes kerete, a klubnál két koronavírusos megbetegedést regisztráltak szombaton.

A Fradival egy Bajnokok Ligája-csoportban szereplő torinói klub közleménye szerint a fertőzöttek nem játékosok, és nem is a szakmai vagy az orvosi stáb tagjai. Ennek ellenére a teljes keret karanténba kényszerül.

A keret tagjai még negatív teszteredménnyel is csak az edzéseken és a mérkőzéseken vehetnek részt, az úgynevezett csoporton kívüli kapcsolattartás nem engedélyezett.

A Juventus vasárnap este a Napoli ellen játszana, a klub szombati esti Twitter-posztja szerint csapatuk készen áll a pályára lépésre.

De valószínűleg hiába a klub lelkesedése, mert

a Napoli már korábban bejelentette, hogy két játékosuk, Piotr Zielinski és Eljif Elmas, valamint egy munkatársuk is megfertőződött, és a helyi egészségügyi hatóságok tiltása miatt valószínűleg el sem utaznak a vasárnapi mérkőzés helyszínére.

Az olasz bajnokság vírusprotokollja megegyezik az európai szövetség szabályaival, miszerint ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani. A Juventus, úgy tűnik, nem akarja elfogadni a halasztást, és azt szeretné, ha a nápolyiak is pályára lépnének, ellenkező esetben a torinóiak 3–0-s gólkülönbséggel megkapják a győzelemért járó 3 pontot.

A Napolinál az olasz bajnokságnak arra a szabályára hivatkoznak, miszerint a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól. A nápolyi egészségügyi pedig hatóság megtiltotta, hogy a csapat Campania régión kívülre utazzon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: covid-19 Cristiano Ronaldo férfi labdarúgás fertőzés foci járvány Juventus koronavírus labdarúgás Olaszország világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés