Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 3. 16:59

Szüret, piknik, esküvő – egy átlagos szombat a Mátyás téren a ferenceseknél

Képriport
Szia mindig van, esküvő elég sokszor, de szüret és piknik ritkán. Ezen a szombaton minden összejött.

Hirdetés
Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját! Az ifjú párnak itt is, így is szeretettel gratulálunk!

Nem vagyok benne biztos, hogy amikor Báló Brigitta és Farkas Péter kiválasztotta október első szombatját, hogy összekössék addigi életüket, gondoltak arra, hogy Szeged legromantikusabb piactere lesz a helyszíne a házasságkötésüknek. Ezen a szombaton az átlagos olaszországi hangulatot még jobban feldobta az a szüreti jótékonysági főzés, amelynek bevételét a ferenceseknek ajánlották föl Hunyadi Annáék. A bográcsokban levesek, pörköltek főttek, meg chilis bab, utóbbiról az Argenteus kórus gondoskodott, de nemcsak a kezük járt, a szájuk is, szépen, íme:

Az egész jótékonysági főzésnek az apropóját Szent Ferenc ünnepe adja, egyébként. – Tavaly még benn voltunk este nyolc körül lett meg a kaja, akkor senki nem mert a sötétben bejönni – emlékezett vissza a szervező.

Hunyadi Anna

– Akkor jól laktatok... – jegyeztem meg, nevetés volt a válasz.

Régen Alsóvároson ekkortájt voltak a paprikafesztiválok is, erre is emlékeztek a Mátyás téren: a népviselet ennek szólt.

Estig még érdemes kimenni, könnyen lehet, megint lesz Argenteus-koncert és tizenegy óráig nemcsak a leveseket, pörkölteket lehet és érdemes megkóstolni, hanem a borokat éppúgy, mint a Farkas farm pazar pálinkáit, szörpjeit és aszalványait, hogy a mindenféle pazar sajtokról ne is beszéljünk.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alsóvárosi ferences kolostor gasztronómia Mátyás tér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés