Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szemétszüret: példát mutattak a szegedi önkéntesek, és azt remélik, hogy ragadós lesz
Szegeden 2020. október 3. 14:39

Szemétszüret: példát mutattak a szegedi önkéntesek, és azt remélik, hogy ragadós lesz

Képriport
Közösségi szemétszedésre hívta a szegedieket szombat délelőtt a Szetáv és a Mondolo Egyesület a Városmetamorfózis elnevezésű programsorozat részeként. Legalább kéttucatnyian eljöttek, hogy megtisztítsák a töltésoldalt a Lugas utca és az Algyői út között.

Hirdetés

A Szetáv és a Mondolo Egyesület júniusban az ország legnagyobb tévéjét készítette el egy környezetvédelmi streetart-program során, és hét héten keresztül szórakoztatta a szegedieket szabadtéri vetítésekkel.

Most, a vetítéssorozat befejezése után az illegális szemetelés felszámolására gyakorlati megoldásokkal és tippekkel is szolgálnak a tévé mellett kihelyezett információs táblán.

– Szerencsére a Külvárosi Mozi Pikniknek helyet adó Fűtőmű utca környezete tiszta, ezért ott nem kell szemetet gyűjteni. Úgy döntöttünk, hogy a Lugas utcától az Algyői útig terjedő töltésszakaszt tisztítjuk meg a szegediek segítségével, hogy példát mutassunk arra, hogyan lehet a környezetünket szebbé, élhetőbbé tenni – mondta a helyszínen Terhes Éva, a Szetáv kommunikációs munkatársa.

Kőrösi Bodgán, a szemétszüret főszervezője elmondta, hogy a Modolónak ez már a harmadik közös akciója a távfűtő céggel. A fecskefészek-fűtőmű és a Szetáv-tévé után most is a tisztább környezetért próbálnak tenni közösségi összefogással.

Délelőtt 10 óra után néhány perccel már össze is állt a lelkes csapat a töltés tetején. A napfényes szombat délelőtt legalább kéttucatnyian eljöttek, akik fontosnak tartották, hogy tegyenek is valamit a környezetükért, a város tisztaságáért.

Dajka Szilvia már harmadik alkalommal vett részt ilyen szemétszedésen, amit az is jelzett, hogy profi szerszámmal, egy rúdra szerelt csiptetővel érkezett.

Önkéntesek, mégis profi szemétszedők. További képek fenti nyitóképre, vagy ide kattintva láthatók (fotók: Szabó Luca) 

– Szeretem, ha tiszta a környeztem, jó lenne, ha sikerülne a mai akciónkkal egy mozgalmat indítani Szegeden, hogy minél többen szedjék össze az eldobott szemetet. Az igazi persze az lenne, ha nem szemetelnének az emberek. Azzal, hogy mi összeszedjük, remélem, példát is mutatunk. Bízom benne, ha tiszta a környeztünk, egyre kevesebben dobják el a szemetet. A jó példa ragadós lehet.

A szervezők a Lugas utcától az Algyői útig öt részre osztották a töltést, ahol kisebb csoportokban álltak neki az önkéntesek, hogy megtisztítsák a területet.

A délig összegyűlt szemeteszsákokat vasárnap a Szegedi Hulladékgazdálkodási Kht. munkatársai el is fogják szállítani a helyszínről.

Egy újabb tiszta területtel gazdagodott a város.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mondolo Egyesület szemétszedés Szetáv Algyői út városmetamorfózis környezettudatosság környezetvédelem szemét
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés