Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 2. 21:14

Fogadja ön is a Színművészetiről Szegedre érkező fáklyát a Dugonics téren!

Fáklyafogadó demonstráció az egyetemi autonómiáért címmel szerveznek programot a rektori hivatal elé vasárnap délutánra: színészek, zenészek, táncosok várnak mindenkit, aki úgy gondolja, civilként is tenni kell, tenni lehet a felsőoktatás szabadságáért. Ha mással nem, egy tenyérre fölírt #freeSZFE felirattal.

Hirdetés

Szeptember 30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt őrláng gyúlt a felsőoktatás autonómiájáért és minden magyar egyetem szabadságáért. Vasárnap ezt az őrlángot váltófutók hozzák el Szegedre 24 óra alatt közel 180 kilométert megtéve.

Ennek a lángnak az érkezésére szerveznek programot a Dugonics tér rektori hivatal elé zenével, tánccal, szabad gondolatokkal.

Gyülekező 15.30-tól a Dugonics téren a Rektori Hivatal épülete előtt.

Fellép többek között:

  • Suhancok
  • Hűvös
  • Kovács Márton, Móser Ádám,
  • a Szegedi Nemzeti Színház színészei,
  • a Szegedi Szimfonikus Zenekar zenészei.

A szervezők azt kérik, mindenki vigyen magával gyertyát, mécsest, így a demonstráció végén ki-ki hazaviheti a lángot!

A szervezők nem győzik azt sem hangsúlyozni Szegeddel párhuzamosan más egyetemi városokban is zajlik majd ilyen demonstráció – hangsúlyozván, hogy ami most az SZFE-vel történik, rövidesen minden magyar egyetemet, ezáltal pedig minden magyart érinteni fog!

És azt is kérik a szervezők, figyeljen mindenki oda majd a távolságtartásra, és aki csak teheti viseljen maszkot úgy, hogy nemcsak a száját, hanem az orrát is eltakarja vele.

Érdemes hallgatni Szeged Podcastunkat is! Az október 2-i adásban további részletes információkat hallhatnak a rendezvényről!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dugonics tér felsőoktatás Suhancok Szegedi Nemzeti Színház Szegedi Szimfonikus Zenekar Szegedi Tudományegyetem Színház- és Filmművészeti Egyetem SZTE tiltakozás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés