Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az ország legjobb éttermei is csatlakoztak a mellrák elleni küzdelemhez: Szegeden az Alkimista Kulináris Műhely borul pinkbe
Szegeden 2020. október 2. 20:44

Az ország legjobb éttermei is csatlakoztak a mellrák elleni küzdelemhez: Szegeden az Alkimista Kulináris Műhely borul pinkbe

A gasztroforradalom egyik legjelentősebb szegedi képviselőjénél, a Katkó Krisztina vezette Alkimista Kulináris Műhelyben pinket ehet, pinkből. Mert nem lehet eleget beszélni a mellrák ellen küzdelem fontosságáról.

Hirdetés

Magyarország több mint negyven vendéglátóhelye támogatja a Mellrákinfó Egyesület munkáját és ezzel a mellrák korai felismerésének a fontosságát is egyben egész októberben. Ebben a hónapban a Pink Gasztro logó egy étterem ablakában, bejáratánál azt is jelenti, odabenn pazar pink kreációkat lehet kóstolni.

Miről szól ez az egész?

Magyarországon évente 8 500 nőnél diagnosztizálnak mellrákot. Rendszeres mammográfiai szűréssel a betegség korai stádiumban rendkívül jó arányban gyógyítható, mégis kevesen, a nők 40–50 százaléka jár szűrésre. A részvételi arány javítása érdekében a Mellrákinfó Egyesület úgy döntött, hogy idén októberben, ezúttal a gasztronómián keresztül is megpróbálja megszólítani az embereket. Ehhez az akcióhoz csatlakozott Szegedről az egyik gasztroforradalmár, azaz Katkó Krisztina és az általa vezetett Alkimista Kulináris Műhely.

„Jövő héttől posztolunk, főzünk, pakolunk, pink témában. Jönnek a kis pink szerdák, szezonális rózsaszín ebédmenüvel, októberben három szerdán át. Szintén jövő héttől csomagoljuk a több, mint gasztrocuki pink delicatesse boxokat, lesz teadelután és rózsaszín tételek a nagy degusztáció menüsorainkban. Bejelentkezünk a konyhából és az étteremből néhány olyan vendéggel, baráttal akiknek szívügye a téma.”

Legyen szívügye önnek is!
Könnyebben az lehet, mint gondolná!

Ha már fotózza evés előtt a tányérját, a szokásos poszthoz tegyen két hashtaget, ezeket:

  • #pinkgasztro,
  • #mellrakinfo.

Ennyi. Már ezzel is nagyon sokat segít.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alkimista Kulináris Műhely gasztronómia Katkó Krisztina mellrák szűrővizsgálat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés