Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 2. 15:36

A Szegedma a harmadik legveszteségesebb jobboldali média

Nincs az a pénz, amit el ne tudna nyelni a fideszes médiabirodalom: a KESMA 1 milliárd 440 millió forintos mínuszt hozott össze, ebből a Szegedma 63 millió forintnyi mínuszt vállalt.

Hirdetés

A Szeged Televízió megkérte Urbán Ágnes médiakutatót, beszéljen arról, hogyan lehet ennyi veszteséget termelni, mint ami a Mediaworksnek és a Szegedmának „összejött”. Urbán a Szegedi Híreknek elmondta, veszteséget könnyű előállítani, ha egy cégből többet vesznek ki, mint amekkora a bevétele. – Itt arról van szó, hogy az állami reklámköltés a piaci torzítás első számú eszköze Magyarországon, amíg a kormányközeli médiacégek rengeteg állami bevételhez jutnak, addig a független médiumok egyáltalán nem kapnak állami hirdetést – összegezte Urbán Ágnes.

 

Korábban írtuk:

1 milliárd 440 millió forintos mínusszal zárt tavaly, a Mediaworks Zártkörű Részvénytársaság 2019-ben. A cég először készített konszolidált mérleget, azaz most látszik, hogy a különböző szerkesztőségek hogy vannak, mekkora valójában a súlyuk, melyik szerkesztőség termelt nyereséget, melyik volt veszteséges.

Kiderült,

a Szegedma a harmadik legveszteségesebb lap, 63 millió forintos mínusszal zárt.

Nála rosszabbul a Mandiner 100 millió forint mínusz, és a Retro Rádió teljesített, 313 millió forint mínusszal.

Hogyan jött ki az 1 milliárd 440 millió forintos mínusz?

Úgy, hogy most világították át az összes beolvadt céget, illetve leányvállalatot, a szerkesztőségek eredeti kiadóit. Több helyen nemcsak az adózott eredmény volt negatívban, de az eredménytartalék is mínuszos volt, azaz a korábbi években is több volt a kiadásuk, mint a bevételük, így az előző évek veszteségeit rendezni kellett.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: KESMA Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány sajtó Szegedma Mediaworks mérleg veszteség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés