Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Slam poetry esttel indul, koncettel és vetítéssel folyatódik a MASZK Egyesület őszi kollekciója a Régi Zsinagógában
Művház 2020. október 2. 13:00

Slam poetry esttel indul, koncettel és vetítéssel folyatódik a MASZK Egyesület őszi kollekciója a Régi Zsinagógában

Egy slam poetry és spoken word esttel, a Félkövérdőlttel indul ma, pénteken este 7 órától a MASZK Egyesület őszi kollekciója Régi Zsinagógában. Októberben Szegeden vendégeskedik a Budaörsi Latinovits Színház és THEALTER plusz programjaként három estére eljön a Látókép Ensemble is és a filmvetítés is visszatér

Hirdetés

Mészáros Péter és Bárány Bence Felkövérdőlt című estjükben azt az egyszerű kérdést járják körül, hogy miként látnak bennünket mások, ugyanakkor mi az, ami bennünk marad meg azokból, akikkel minden nap együtt élünk, dolgozunk, vagy épp csak elmegyünk mellettük a zebrán.

Október 5-én, hétfőn a Budaörsi Latinovits Színház Apa Anya Fiú Lány című tantermi, de nemcsak fiataloknak szóló előadása érkezik az ALTERRA Kortárs Előadóművészeti Központba, ami egy ideálisnak tűnő család életébe enged bepillantást a családtagok monológjain keresztül.

A Budaörsi Latinovits Színház Apa Anya Fiú Lány című nemcsak fiataloknak szóló előadását hozza el Szegedre

A 30. Thealter plusz programjaként október 9-én és 10-én Hajdu Szabolcs színész-rendező-drámaíró társulata, a Látókép Ensemble lesz a Régi Zsinagóga vendége három előadással és egy filmvetítéssel.

Szombaton délután 5 órakor az Ernelláék Farkaséknál kerül színpadra, 20 órakor pedig Hajdu idén online bemutatott filmjét, a Békeidőt vetítik, majd vasárnap délután 5 órakor jön a Kálmán-nap, 20 órakor pedig az Egy százalék indián.

Hajdu Szabolcs drámájából, az Ernelláék Farkaséknál című színházi előadásból film is született

Hajdu 2015-ben írta és rendezte meg az Ernelláék Farkaséknál című színházi előadást, majd a dráma alapján nagy sikerű, fesztiválnyertes filmet is forgatott. Színházban az Ernelláék Farkaséknál után következett a Kálmán-nap, majd az Egy százalék indián, a három előadás pedig egyfajta trilógiaként is értelmezhető. 2018-ban Hajdu Szép Ernő-díjban részesült drámaírói munkáiért és a Látókép Ensemble előadásainak létrehozásáért.

Azért is kivételes élmény lehet ez a két nap, mert a társulat nagyon ritkán játssza így egyben a három előadást, a Békeidővel pedig a film, a mozi is visszatér a Régi Zsinagógába.

A Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy minden csak ismétlődés az ember életében

Október 11-én délután fél 5-kor a II. Szegedi Barokk Zenekari Kurzus zárókoncertjének ad majd otthont a Régi Zsinagóga a Solis Consort régizene együttes és a Zenergia Egyesület szervezésében.

Utána este 8 órakor a Cigány magyar című előadás lesz látható, ami egy csapatépítő tréning magyar állampolgároknak.

A Tudás Hatalom, a Pro Progressione és a Mentőcsónak közös produkciójában a társulat tagjai a saját emlékeiket dolgozzák fel.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alternatív színház MASZK Egyesület programsorozat régi zsinagóga
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés