Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Budapest díszpolgárává választotta a rendszerváltás utáni két főpolgármesterét, Demszky Gábort és Tarlós Istvánt
Túl a városon 2020. október 1. 13:52

Budapest díszpolgárává választotta a rendszerváltás utáni két főpolgármesterét, Demszky Gábort és Tarlós Istvánt

Karácsony Gergely Facebook-oldalán közölte a Fővárosi Közgyűlés döntését. Pikó András is ott posztolt, már a Facebookon, ő arról, miért nem támogatta egyik jelöltet sem.

Hirdetés

„Nekem ezer dologban volt vitám Tarlós Istvánnal. Azért indultam el a választáson a kihívójaként, hogy ezt a vitát megvívjuk. Erős felhatalmazást kaptam a választóktól arra, hogy az övétől merőben eltérő politikát csináljak Budapesten. De ettől még én soha, egyetlen pillanatra sem vitatom el Tarlós Istvántól, hogy teljes szívéből szereti ezt a várost, hogy rengeteget tett Budapestért. Sok-sok nagyszerű dolgot is megvalósított. És biztos vagyok benne, hogy Demszky Gáborral is jó sok vitánk lenne számos kérdésben. De, hogy Budapest ügyét mindig a szívén viselte, és keményen dolgozott ezért a városért, azt sosem kérdőjelezném meg. Irányítása alatt egy szocialista nagyvárosból valódi világváros lett.

Munkájukat a budapestiek is elismerték, hiszen bizalmat szavaztak nekik, sőt újra is választották őket.”

Többek között így indokolja Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, miért adományoznak díszpolgári címet Demszky Gábornak és Tarlós Istvánnak.

Posztolt Pikó András, józsefvárosi polgármester is, hosszan indokolja, miért nem szavazta meg egyik jelölt esetében sem a díszpolgári címet:

„Tarlós István díszpolgársága kapcsán nemmel szavaztam, Demszky Gáboré kapcsán tartózkodtam. Mielőtt az okokra rátérek, fontos jeleznem, hogy a két korábbi főpolgármester megítélése részemről nem azonos. Demszky Gábor a Kádár-kori demokratikus ellenzék kiemelkedő alakja, fiatalkorom egyik hőse, akinek számomra a városvezetői teljesítménye is jelentős. Tarlós István tíz évét nem tudom így értékelni, Tarlós főpolgármestersége idején a főváros költségvetése elfeleződött, Budapest eladósodott, Tarlós semmiben nem állt ellen a kormány, fővárosiak többségi akaratát semmibe vevő terveinek - gondoljunk csak a Liget projektre. Ne tagadjuk azt se, hogy a fővárosi közbeszerzések szépen illeszkedtek a Budapestet behálózó Fidesz-polip korrupciós szisztémájába.”

Ezután közli a részletes indoklását, amelyet a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésén mondott el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Fővárosi Közgyűlés Karácsony Gergely Tarlós István Demszky Gábor Pikó András
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés